Konya'daki Aktar Ve Baharat Satıcıları Sık Aralıklarla Denetleniyor

Konya Sağlık İl Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, baharat ve bitkisel ürünler satan aktarları yılda en az iki defa denetlediklerini ve

Konya Sağlık İl Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, baharat ve bitkisel ürünler satan aktarları yılda en az iki defa denetlediklerini ve kanuna aykırı faaliyet içerisinde bulunan aktarlara ciddi yaptırımlar uyguladıklarını söyledi.

Konya sınırları içerisinde 76 Aktar ve baharat satıcısı bulunduğunu belirten Küçükkendirci, geri dönüşü mümkün olmayan sağlık sorunlarının ortaya çıkmaması ve haksız kazanç elde edilmemesi için İl Sağlık Müdürlüğü'nün denetimlerine aralıksız devam etttiğini vurguladı.

Aktar ve baharatçıların faaliyet gösterirken tüketici sağlığını, ticari kaygılarının önünde tutmaları gerektiğinin altını çizen Küçükkendirci, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Aktarların alternatif tıp uygulamalarında önemli bir yeri olduğu bir gerçektir. Bizim amacımız, piyasaya sürülen ürünlerin ilaç niteliği taşıyıp taşımadığını kontrol etmek ve son yönetmeliklere uygun olup olmadığına bakmaktır. Tamamen bitkisel olarak lanse edilip reklamı yapılan bazı ürünlerde ilaç karışımları çıkmaktadır. Bitkisel ürünler uzman tavsiyesi olmadan kullanılmamalıdır. Vatandaşlarımız bu tür ürünleri kullanmadan önce mutlaka aile hekimlerine danışmalıdırlar. 2012 yılında gerçekleştirdiğimiz denetimlerde usulsüzlük tespit ettiğimiz 11 aktar ve baharat satıcısına çeşitli yaptırımlar uygulanmıştır."

Aktarların karışım hazırlayarak hastalık tedavisi vermeye yetkilerinin olmadığını belirten Küçükkendirci, "Bu karışım şu hastalığa iyi gelir ve benzeri söylemler- de bulunan aktarlar, halkımızı yanlış yönlendirmektedirler. Halkımız bu tür insanlara itibar etmemeli ve böyle durumlarda bir uzmandan görüş almalıdır" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: