Konya'daki Maganda Kurşunuyla Ölen Kız Çocuğu

Seydişehir ilçesinde başına isabet eden kurşunla yaşamını yitiren 12 yaşındaki Gonca Yaman'ın cenazesi toprağa verildi.

Seydişehir ilçesinde başına isabet eden kurşunla yaşamını yitiren 12 yaşındaki Gonca Yaman'ın cenazesi toprağa verildi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayan Gonca Yaman'ın cenazesi Gökhüyük köyüne getirildi.

Köyde kılınan cenaze namazının ardından Gonca'nın cenazesi köy mezarlığında toprağa verildi.

Hayatını kaybeden küçük kızın dayısı Dursun Ali Yıldız, düğünlerde silah atılmasını istemediklerini söyledi.

Vatandaşların bu konuya duyarlı yaklaşmasını isteyen Yıldız, 12 yaşındaki çocuğun duyarsızlık yüzünden yaşamını yitirdiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

"Düğünler düğün gibi kutlansın, silahla kutlanmasın" diyen Yıldız, yeğenini geri getirmesinin artık mümkün olmadığını, önemli olanın başkalarının canının yanmaması olduğunu ifade etti.

Gökhüyük köyünde 21 gün önce çeşmeden su dolduran Gonca Yaman, evlerinin önüne geldiğinde bir anda yere yığılmış, yakınlarınca Seydişehir Devlet Hastanesi'ne kaldırılan küçük kızın çekilen tomografisinde, başında bir mermi çekirdeği olduğu anlaşılmıştı.

Hayati tehlikesi bulunan Gonca, hava ambulansı ile Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilmişti.

Muhabir: Kadriye Kasap / Metin Bolat

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: