Konyalı Avukata Havaalanında Gözaltı

İsmail AKKAYA- Hasan DÖNMEZ / KONYA, Avukat M.O.'nun merkez Selçuklu İlçesi’nde bulunan hukuk bürosunda polis tarafından arama yapıldı. Cumhuriyet Savcısı

İsmail AKKAYA- Hasan DÖNMEZ / KONYA, Avukat M.O.'nun merkez Selçuklu İlçesi’nde bulunan hukuk bürosunda polis tarafından arama yapıldı. Cumhuriyet Savcısı ve Konya Emniyet Müdür Yardımcısı Sadettin Aksoy eşliğinde yapılan aramaya Siber Suçlarla Mücadele, KOM Şube ekipleri katıldı. M.O.'nun bürosundaki bilgisayar kasalarına ve evraklara el konuldu.
Hukuk bürosu yetkilileri, avukat M.O.'nun gerekçe gösterilmeden gözaltına alındığını iddia ederek, M.O.'nun kendi avukatını seçmesine de izin verilmediğini ve Konya Barosu tarafından görevlendirilen bir avukatla görüştürüldüğünü ileri sürdü. Hukuk Bürosu yetkilileri, avukat M.O.'nun yerel basında çıkan kaçarken yakalandığı iddialarının da asılsız olduğunu savunarak, M.O.'nun Amerika’daki oğlunun mezuniyet törenine gittiğini ve gidiş- dönüş olarak uçak bileti aldığını söyledi.
Hukuk Bürosu yetkililerinin, gözaltı kararına karşı Sulh Hukuk Mahkemesi’ne itiraz ettiklerini ancak bu itirazın kabul edilmediği de belirtildi.
UNAKITAN'IN OĞLUNUN AVUKATLIĞINI YAPMIŞTI
Avukat M.O. bir dönem Torku Konyaspor’un basın sözcülüğünü yapmıştı. Ayrıca 2006 yılının ağustos ayında Konya’nın Çumra ilçesi yakınlarında 4 ölümlü trafik kazasına karışan dönemin Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın oğlu Abdullah Unakıtan’ın da avukatlığını üstlenmişti.

Reklam
Reklam

FOTOĞRAF

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: