Konyalı işadamları Endonezya'yı keşfetti

Konya Aktif İşadamları ve Sanayiciler Derneği (AKTİSAD), Endonezya'ya iş gezisi düzenledi. Geziye katılan Konyalı işadamları,...

Konya Aktif İşadamları ve Sanayiciler Derneği (AKTİSAD), Endonezya'ya iş gezisi düzenledi. Geziye katılan Konyalı işadamları, Endonezya'dan unutulmaz hatıralarla döndü.

AKTİSAD üyeleri Pasifik İşadamları Derneği (PASİAD)'nin evsahipliğinde Endonezya'da çeşitli temaslarda bulundu. PASİAD Başkanı Tahsin Çiçek, Konyalı işadamlarına Endonezya hakkında bilgiler verdi ve ülkenin özellikle yeraltı zenginlikleri bakımından dünyada sayılı ülkeler arasında olduğunu ifade etti. PASİAD Başkanı Çiçek, Endonezya'nın zengin yeraltı ve yerüstü kaynaklarının 1948 yılından bu yana Amerikalılar tarafından işletildiğini ve tüketildiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Nüfusu 250 milyonu bulan Endonezya'da halkın yüzde 85’inin Müslüman olduğunu belirten Çiçek, "Ülkede ticarete Çinliler ve Amerikalılar hâkim. Türklerin ciddi bir yatırımı yok. Altın ve kömür işleri 1948'den bu yana Amerika’nın elinde. 1 metre derinlikten altın ve kömür madeni çıkarıyorlar. Oysa bu ülkenin insanı bizi çok seviyor. Bu ülkede Türkiye’nin önderliğinde dünyada söz sahibi olur muyuz? beklentisi hâkim. Bu sempatinin zamanla, karşılıklı ticarete dönüşmesi kaçınılmaz. O yüzden yatırım yapmak isteyen iş adamlarımıza ellerini çabuk tutmalarını tavsiye ediyoruz. Ülkenin üst düzey makamları, Türklerin gelip yatırım yapması için sürekli çağrıda bulunuyor. Bu bizim için önemli bir fırsattır." dedi.

Konyalı işadamları gezinin devamında yaklaşık 4 bin öğrencinin eğitim-öğretim gördüğü Türk okullarını da ziyaret ederek, Türkçe olimpiyatları seçmelerine katılacak öğrencileri izledi. Gezi heyetinden M. Yaşar Gül ve Yakup Aksakal, Türkiye’de yapılacak Türkçe Olimpiyatları'na katılacak öğrencilerin seçildiği final yarışmasında jüri üyeliği de yaptı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz