Konya'nın Tüm Verileri Artık Internet Ortamında

Konya'daki kamu kurum ve kuruluşlar ile 31 ilçe kaymakamlığının ürettiği veriler, Konya İl İstatistik Sistemi (KONİLİS) isimli internet tabanlı yazılımla

Konya'daki kamu kurum ve kuruluşlar ile 31 ilçe kaymakamlığının ürettiği veriler, Konya İl İstatistik Sistemi (KONİLİS) isimli internet tabanlı yazılımla kullanıcıların hizmetine sunuldu.

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, bir otelde düzenlenen sistemin tanıtım programında, kamu yönetiminde, "bütçe, nitelikli bilgi ihtiyacı ve stratejik akıl yürütme" kavramlarının altını çizdiklerini belirtti.

Doğan, "Sistemin ana esası bir ilde kamu hizmeti üreten bütün birimlerin katkı verebileceği veri tabanı hazırlamak ve bu veri tabanında çeşitli yazılımların da desteği alınarak ortaya nitelikli veriler çıkartmak" diye konuştu.

Reklam
Reklam

-Doğru bilgi güçtür-

"Bir yerde doğru hazırlanmış bilgi varsa o daima güçtür" diyen Doğan, şöyle devam etti:

"Bilgi gücü, insanlara çeşitli açılardan faydalı olabilir. Bunun için öncelikli olarak kamu görevlilerine sorumluluk düşüyor. Kamu görevlilerinin, bulunduğu alanı, yaptığı hizmetlerini doğru tariflemesi lazım. Kendini kamuya hizmet vermeye görevli saymış birimlerin bir piyasa aktörü gibi düşünerek, 'ben şu hizmetleri veriyorum ve bu bilgileri öğrenmek, başka aktörlerin Konya ile olan ilişkisini yeniden kurgulamasına sebep olur' diye meseleye bakması lazım. O zaman o bilgiye ihtiyacı olan kişinin duruma bakış açısı değişir."

Sistemin Konya'nın marka değerine katkı sağlayacağını dile getiren Doğan, "Bu proje Türkiye'de bu ölçekte bir ilktir. Böyle bir yazılımın kamu hizmetinde kullanılması açısından da dünyada bir ilktir" dedi.

Sistemden faydalanmak isteyenler, www.konilis.gov.tr adresinden veri ve analizlere ulaşabiliyor.

Muhabir: Basir Gülüm

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: