Konya'ya Tarım Ve Hayvancılık Daire Başkanlığı Kurulacak

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yeni dönemde Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanlığı kurulacağını söyledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yeni dönemde Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanlığı kurulacağını söyledi. Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında gerçekleştirdiği ziyaretleri Ilgın'ın Beykonak, Gökçeyurt, Çavuşlugöl, Argıthanı, Balkı, Aşağıçiğil ve Yukarıçiğil beldelerinde sürdürdü. Akyürek, yaptığı açıklamada, köy ve beldelerin üretici olması için çalışacaklarını belirtti. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanlığı kurulacağını ifade eden Akyürek, yeni dönemde belde ve köylerin altyapı ve üstyapı eksikliklerinin belli bir takvim içinde çözüleceğini kaydetti. Su şebekelerindeki sorunların çözüleceğini aktaran Akyürek, "2 yıl içinde beldelerimizde kanalizasyonu olmayan kalmayacak. Kültür merkezi ve spor salonu olmayan ilçelerimize bunları yapacağız. Nüfusu belli bir rakamın üzerindeki beldelerde çok amaçlı salonlar ve spor salonları planlıyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: