Konya’ya Yaşlı Ve Engelli Araştırma Uygulama Merkezi

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, Selçuk Üniversitesi (SÜ) ve Yaşlı ve Engelli Bakım Araştırma ve...

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, Selçuk Üniversitesi (SÜ) ve Yaşlı ve Engelli Bakım Araştırma ve Uygulama Vakfı (YEBAV) ortaklığı ile hayata geçirilecek olan “Yaşlı ve Engelli Bakım Araştırma ve Uygulama Merkezi” (YEBAM)’nin ön protokolü imzalandı.

Yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın eğitim ve bakımını gerçekleştirmek ve bu alanda nitelikli eleman yetiştirmek amacıyla kurulması planlanan YEBAM’ın ön protokolü imzalandı. Selçuk Üniversitesi Rektörlük binasında yapılan imza törenine Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, YEBAV Başkanı Adnan Ağırbaşlı, YEBAV Yönetim Kurulu Üyesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Alkan ve YEBAV üyeleri katıldı.

Reklam
Reklam

“BÖYLE BİR İŞİN PAYDAŞI OLMAKTAN ZİYADESİYLE MEMNUNUZ”

Yaşlılar ve engellilerin hayatını kolaylaştırmak için birçok projeye imza attıklarını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Önemli bir proje için bir araya geldik. Bu işi iki açıdan önemsiyoruz. Birincisi Selçuklu Belediyesi ve Selçuk Üniversitesi olarak birlikte iş yapabilme kabiliyetimizin ne kadar arttığını görüyoruz. Bir diğeri ise, günümüzde yaşlı ve engelliler için birçok iş yapılmaya çalışılıyor ama temel bir eksiklik hala giderilemedi. Bu da yaşlı ve engelli insanların hayatlarını kolaylaştırmak için gerekli nitelikli eleman eksikliğidir. Bu merkez hem yaşlı ve engellilerin yaşamını kolaylaştıracak hem de diğer yaşlı ve engellilerin hayatını kolaylaştırmak için nitelikli eleman yetiştirecek. Bu manada çok güzel bir işbirliği olacak. Böyle bir işin paydaşı olmak belediyemizi ziyadesiyle memnun etmektedir. Yaşlılar ve engelliler için yaptığımız birçok projenin yanına bunu da ilave etmiş oluyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah en kısa sürede hayata geçer. Belki de kendimizin geleceği için bir imza atmış oluyoruz. Hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Reklam
Reklam

“YAŞLANAN BİR NÜFUSLA KARŞI KARŞIYAYIZ”

YEBAM projesine gerçekten inandıkları için bir araya geldiklerini dile getiren SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, “Geçtiğimiz yılbaşında üç fakültenin Selçuk Üniversitesi’nden ayrılmasından sonra bazı merkezlerimiz Necmettin Erbakan Üniversitesi’ ne aktarılmıştı. Bu merkezi o dönem kaybetmiş olmamıza rağmen yeniden kurduk. Bu projeye inandığımız için Selçuk Üniversitesi’nin işin içinde olması gerektiğine inandık. Günümüz gerçeklerini dikkate aldığımızda giderek yaşlanan bir nüfusla karşı karşıya kalacağız. Diğer taraftan engelli vatandaşlarımızın sıkıntıları ortada. Bu merkez Selçuklu Belediyesi ve vakfın desteğiyle beraber ortaya konulan çalışmalarla Konya ve çevresinde üzerine düşen görevi fazlasıyla yerine getirecektir. Burada bulunan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve YEBAV Başkanı ve üyelerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

YAŞLI VE ENGELLİ SAYISI 20 MİLYONA ULAŞTI

Çok önemli bir projeyi hayata geçireceklerini söyleyen YEBAV Başkanı Adnan Ağırbaşlı, “Büyük projelere hedef aldığımız 2023 yılında ülkemizde 34 yaşın altındaki ve üstündeki insanlar eşit sayıya ulaşacak. Diğer taraftan Türkiye’de 9,2 milyon engelli vatandaşımız var. Yaşlı ve engelli insanlarımızın nüfusu toplandığında bu sayı şu anda bile 20 milyonu bulmuş halde. 76 milyonluk Türkiye ‘nin 20 milyonuna hitap eden bir projenin imzasını atıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Merkezde eğitim, rehabilitasyon ve çalışma alanları, deneysel üniteler ve sosyal tesisler yer alacağı belirtildi. Üniversitede bulunan bütün fakültelerin entegre olacağı bu merkezde yaşlı ve engelli bakım ve eğitimini yapabilecek insan gücünü yetiştirmek üzere ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim kurumları oluşturulacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz