Kooperatif Birlikleri’ne Yeni Düzenleme

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, “Kooperatif Birlikleri alanındaki denetimlerinin daha keskin, daha ince ayarlı...

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, “Kooperatif Birlikleri alanındaki denetimlerinin daha keskin, daha ince ayarlı olması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Başkanı Nail Şanlı ve 84 oda başkanını kabul etti. Bakanlık binasında yapılan toplantıda konuşan TÜRMOB Başkanı Şanlı’nın gündeminde Yeni Türk Ticaret Kanunu vardı. Ticari defterler ile şirket kararlarının yer aldığı defterlerin birbirinden ayrılması konusunun önemine değinen Şanlı, beyannamesi verilmeyen defterin kapanış tastiğinin yapılmayacağını hatırlattı.

Reklam
Reklam

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, çalışmaların hedef kitleyle birlikte yürütüldüğünü belirterek, defter tastikleri ve yönetim kurulu karar defteri tastiğine ilişkin sorunları giderici bir düzenleme yaptıklarını söyledi. Kooperatif Birlikleri’ne yeni bir düzenleme getirileceğini de ifade eden Yazıcı, “Kooperatifler insanların küçük birikimlerini aktardıkları yerlerdir. Dolayısıyla Kooperatif Birlikleri alanındaki denetimlerinin daha keskin, daha ince ayarlı olması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: