Kooperatiflere "Ana Sözleşme" Uyarısı

Kooperatif ana sözleşmeleri değişti. Ticaret İl Müdürlüğü, "Örnek Ana Sözleşme" hükümlerinin gözden geçirilerek yeniden hazırlandığını bildirdi.

Kooperatif ana sözleşmeleri değişti. Ticaret İl Müdürlüğü, "Örnek Ana Sözleşme" hükümlerinin gözden geçirilerek yeniden hazırlandığını bildirdi.

Yapılan yazılı açıklamada, Kooperatifler Kanununda yapılan değişiklikler, Yeni Türk Ticaret Kanunu hükümleri, diğer yasal düzenlemeler ve güncel gelişmelere uygun olarak "Örnek Ana Sözleşme" hazırlandığı kaydedildi.

Bakanlığın uygulamaya koyduğu yeni Örnek Ana Sözleşmelerin aynen kabul edilmesi kaydıyla İl Müdürlüğü tarafından kuruluşuna izin verilen kooperatif türleri Karayolu Yük Taşıma, Karayolu Yolcu Taşıma, Üretim ve pazarlama, Kadın Girişimi Üretim ve İşletme, Tüketim, Temin Tevzi, Turizm geliştirme, Küçük Sanat, Yaş Sebze ve Meyve Pazarlama, Pazarcılar işletme Kooperatifleri, olarak belirlendi.

Reklam
Reklam

Ticaret İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet, Sigorta ve Hal İşletme Kooperatifleri ile kooperatif üst kuruluşları hariç olmak üzere, bakanlık tarafından kuruluşuna izin verilen tüm kooperatiflerin ana sözleşmelerinde yer alan; "Unvan", "Merkez", "Sermaye" ve "Paylar" başlıklı maddelere ilişkin değişiklik talepleri 'Örnek Ana Sözleşme' hükümlerine intibak amacıyla, ana sözleşmelerinde değişiklik yapılmasına yönelik talepler İl Müdürlüğü tarafından değerlendirilerek uygun görülen değişikliklere izin verileceği bildirildi.

Kooperatife seçilecek unvanın, Bakanlığın web sitesinden unvan sorgulama işleminin yapılmasından sonra diğer işlemlerin yapılması gerekiyor.

Kooperatif kuruluşu için gerek duyulan örnek ana sözleşmeler, Bakanlığın www.gtb.gov.tr isimli ve İl Müdürlüğün www.kayseriticaret.gov.tr isimli web sitesinden temin edilecek.

Muhabir: Esra Gül Aktürk

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz