Koordinatör Vali Dalmaz:

GAZİANTEP (AA) - Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, Türkiye'de eğitim gören Suriyeli gençlerin, bu hizmeti unutmayacağını belirtti.  

Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, Türkiye'de eğitim gören Suriyeli gençlerin, bu hizmeti unutmayacağını belirtti. Şahinbey Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Dalmaz, belediye bünyesinde hizmet veren Yaşar Torun Gençlik Merkezindeki lise ve Türkçe eğitimi alan öğrencileri ziyaret etti. Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile öğrencilerle bir süre sohbet eden Dalmaz, Türkiye'ye sığınan Suriyelilere gerek kamplarda, gerekse kamp dışında hizmet verildiğini, Suriye'de yaşananlara kayıtsız kalmadıklarını vurguladı. Kamplarda teşkilatlı şekilde eğitim verilmesine karşın şehir merkezlerinde bu imkanın olmadığına dikkati çeken Dalmaz, şöyle devam etti: "Bununla ilgili özellikle Şahinbey Belediyemiz büyük destek vererek kendi gençlik merkezlerinde yer imkanı sağladı. Öğretmenlerin temininin yanı sıra öğrencilerin evlerinden alınıp bırakılması gibi transferini de gerçekleştirdi. Duyarlı davranışından dolayı belediye başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Önemli olan burada Suriyeli gençlerimizin eğitim ihtiyacını karşılamaktır. Suriyeli gençler eğitim hizmetini unutmayacaktır." Dalmaz, öğrencilerin kendi müfredatlarına uygun şekilde lise eğitimi aldığını, bu eğitimin yanı sıra Türkçe de öğrendiklerini belirtti. Öğrencileri başarılı bulduğunu aktaran Dalmaz, "Umarım kısa sürede Suriye’de savaş biter, bu insanlar da ülkelerine döner" değerlendirmelerinde bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: