Kop Ve Dallıkavak Tünel Çalışmaları Ilerliyor

Karayolları Erzurum Bölge Müdürü Şenol Altıok, Kop Geçidi ve Dallıkaval tünel inşaatlarının planlandığı şekilde ilerlediğini,...

Karayolları Erzurum Bölge Müdürü Şenol Altıok, Kop Geçidi ve Dallıkaval tünel inşaatlarının planlandığı şekilde ilerlediğini, Kop'ta 300, Dallıkavak'ta ise 3 bin metreye ulaştıklarını açıkladı.

Erzurum- Bayburt kara yolu üzerinde bulunan ve Karadeniz'i güney ile doğuya bağlayan önemli geçitlerden birisi olan Kop Dağı tüneli kazı çalışmalarının bütün hızıyla devam ettiği belirtildi. Karayolları Bölge Müdürü Şenol Altıok, çift tüp olan tünelin Erzurum tarafından toplam 300 metre kazı yapıldığını belirterek, Bayburt tarafından da kazı çalışmalarına başlandığını ifade etti. Büyük bir aksaklığın çıkmaması halinde Kop tünelinin gelecek yıl hizmete açılmasının planlandığına vurgu yapan Altıok, "3 bin 176 metre uzunluğundaki tünelin tamamlanması halinde, Erzurum ve Doğu Anadolu bölgesi Karadeniz Sahil Yolu’na ve yöredeki limanların da Kuzey Türkiye Transit Karayolu güzergâhına ve İran kapısına bağlanmasını sağlayacak. Ayrıca tünelin hizmete girmesi ile özellikle kışın karla mücadele masrafları azalacağı gibi ulaşımda kalite artacak" dedi.

Reklam
Reklam

Kop tünelinin hizmete girmesiyle, Erzurum-Bayburt kara yolunun 14 kilometre daha kısalacağının altını çizen Altıok, "Erzurum-Bayburt yolu kısalacak. Kop geçidi zirvesine tırmanan araçların amortisman ve zaman kaybının önemli ölçüde önüne geçilmiş olunacak. Çift tüp tünel yolla birlikte güzergahın standardı yükselecek." diye konuştu.

Karayolları Bölge Müdürü Altıok, kış aylarında geçit vermeyen 2 bin 349 rakımlı Dallıkavak geçidinde yapımına başlanan tünelde çift yönlü olarak 3 bin metre uzunluğuna ulaşıldığını da belirterek, "Çift tüp şeklinde yapımına başlanan Dallıkaval tünelinde toplamda 3 bin metre kazı gerçekleştirildi. Bu tünelimizi de planlandığı tarihte hizmete açmayı hedefliyoruz. Kop ve Dallıkavak tünellerinde kazı çalışmalarına kışın hiç ara verilmedi. Tünel çalışmaları büyük özveri ve emekle planlandığı şekilde devam etmekte" şeklinde bilgi verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: