Kopan ayak derisine yama

TRABZON (İHA) - Giresun'un Espiye İlçesi'nde ağaç keserken ayağının üzerine dal parçası düşmesi sonucu ayak derisi kopan şahsın ayağına bacaktan alınacak parçayla yama yapılacağı belirtildi.

Espiye İlçesi'ne bağlı Gebelli Köyü'nde evinin bahçesinde kestiği ağacın ayağının üzerine düşmesi sonucu Mehmet Portakal'ın (46) ayağının üzerindeki deri koptu. Giresun Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Portakal, 17 günlük tedavinin ardından Giresun'da plastik cerrahi uzmanı olmadığı için Trabzon Numune Hastanesi'ne sevk edildi. Trabzon Numune Hastanesi Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Mustafa Çapar tarafından kontrol edilen Portakal'ın kopan ayak derisinin yerine aynı bacaktan alınacak deriyle yama yapılmasına karar verildi.

Reklam
Reklam

Dr. Çapar, hastanın ayağına düşen ağaç kütüğünün kemik ve deriye ciddi anlamda zarar verdiğini ifade ederek "Deri altında bulunan tendomlar zarar görmüş. Kırık olan ayak parmakları çivilerle onarıldı. Ölen deriye de aynı bacaktan alınan deri ile yama yapılarak normal hale getirilecek. Bu tür vakalar bize sıkça geliyor. Vatandaşların bir anlık dikkatsizliği bu gibi sonuçların ortaya çıkmasını sağlıyor. Bazen haftada 2 yada 3 vakaya bile rastlıyoruz" dedi.