Koparıvermek ne demek? Koparıvermek kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkiye Türkçesi oğuz dil koluna ait olan bir dildir. Aslında Oğuz kolunun Batı Oğuz alt kolunda yer almaktadır. Bu kategoride yer alan Osmanlıcanın bir devamıdır. Türkiye Türkçesi, bu uzantıların sahip olduğu tarihsel gelişim nedeniyle farklı diller ile kelime alışverişi yapmış ve zenginleşmiştir. Koparıvermek kelimesi, Türkçenin zengin kelime hazinesinde bulunur. Koparıvermek nedir, TDK sözlükte ne anlama gelir?

Türkçe, bundan çok uzun zaman önce kollara ayrılmıştır. Türkiye Türkçesi de Osmanlıcanın bir devamı olarak Batı Türkçesinde yer alır. Diller bu şekilde kollara ayrılarak özgünleşmişlerdir. Türkiye Türkçesi de bu şekilde özgünleşmiş bir Çağdaş Türk lehçesidir. Türkiye Türkçesi, özgünlüğünün yanı sıra oldukça gelişmiş bir kelime hazinesine de sahiptir. Koparıvermek kelimesi de bu hazinenin içinde yer alan ilgi çekici kelimelerden biridir. Koparıvermek kelimesi ne demektir?

Koparıvermek Ne Demek? Koparıvermek TDK sözlük anlamı nedir?

  • Koparıvermek kelimesinin TDK sözlüğe göre 1 farklı anlamı vardır.
  • Koparıvermek kelimesinin kökeni Türkçe dilidir.
Reklam
Reklam

Koparıvermek TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

  1. -i Ansızın veya çabucak koparmak

    Koparıvermek Kelimesinin Cümle İçerisinde Kullanımı

    "Geminin batırılması emrini ben vermiş ve sigorta kumpanyasından ihtiyacım olan parayı sessizce koparıvermiştim." - Sait Faik Abasıyanık

Anahtar Kelimeler: