Kop'dan iddialara sert eleştiri

İSTANBUL (İHA) - Milli atlet Süreyya Ayhan'ın antrenörü ve eşi Yücel Kop, Süreyya Ayhan'ın hakkında ortaya atılan iddiaları sert bir dille yalanladı.

Bu iddiaları ortaya atanları 'vicdansızlıkla' suçlayan antrenör Yücel Kop, "Biz sorumluluğunu bilen insanlarız. Bu nasıl bir iftira, nasıl bir vicdansızlık. Basın olayı abartıyor. Bize kin besleyen insanlar var, vatan hainleri var. İki kez numune teslim ettik. Gerekli testler yapıldı. Eğer Süreyya Ayhan doping kullanmış olsaydı, şu ana kadar bir açıklama yapılırdı" dedi.

Reklam
Reklam

İki kez doping kontrolü için idrar örneği verdiklerini söyleyen Kop, "Edirne'de çalışmalarını sürdürdükleri sırada numune almak için gelen Dünya Anti-Doping Ajansı'nın (WADA) bağımsız denetçilerinden erkek denetçinin kontrole girmesine izin vermedim. Erkek denetçi, ısrarla girmek istedi, ben 'Hayır giremezsin' dedim. Ben bayan denetçiyi içeri soktum ve kapıyı kilitledim. İdrar örneğini verdik. Forumlar imzalandı ve gittiler. Bir hafta sonra tekrar geldiler. Numune aldılar. Tekrar imzalar atıldı. Ancak idrar örneğinin çok açık olduğunu söyleyerek yeniden numune alacaklarını söylediler. Biz de Trakya Üniversitesi'nde tedavimiz var, oraya gitmemiz gerekiyor dedik. Onlar da geldi. Burada bir kez daha numune aldılar. Ancak burada boş bir kutunun olduğunu söyleyerek numuneyi kabul etmediler. Biz de tekrar numune alınmasına izin vermedik" diye konuştu.

Hamile kaldığı iddialarını komik bulduğunu söyleyen Kop, "Komik, böyle bir şey olamaz. Geldiğinde test yapalım baksınlar" dedi.
Bin 500 metrede Elvan Abeylegesse'nin yarışacak olmasından dolayı yarıştan çekildiği iddiaların ise komik ve vicdansız bulduğunu belirten Kop, "Süreyya Ayhan bin 500 metrede Elvan'dan daha iyi rakiplerle yarıştı. Böyle bir vicdansız iftira olamaz" diye konuştu.

Reklam
Reklam