Köpek Barınağına Hayvansever Desteği

Şarköy Belediyesi’ne ait Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi ndeki toplam 178 köpeğin bakım ve...

Şarköy Belediyesi’ne ait Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi ndeki toplam 178 köpeğin bakım ve tedavilerine, yeni kurulan Şarköy Hayvan Dostları Derneği üyeleri de katkı sağlıyor.

Kısaltılmış adı ŞAHAYDOST olan derneğin Başkanı Filiz Işık yaptığı çalışmaları şöyle ifade etti; “Şu an 16 üyemiz var. Sokak hayvanlarıyla ilgili yeni bir yasa çıkacak. Bu yasa elimizi kolumuzu bağlıyor, yasa çıktığında, ormandan yer verilmesi de söz konusu. Belediye ile protokol imzaladıktan sonra, 170 köpeğin uyuz tedavisi için ilaçlandı. Koruma amaçlı olan bu ilaçlama 3-4 köpeğin uyuz çıkması üzerine yapıldı. İlaçlamayı barınak sorumlusu Hüsamettin ile birlikte gerçekleştirdik.”dedi.

Reklam
Reklam

Barınakta her türlü ilacın bulunduğunu ifade eden Işık, “Ayrıca belediye 17 bin TL tutarında mama alımında bulundu. Mama sıkıntısı yok. Şu an 159 yetişkin, 19 yavru köpek bulunuyor. Barınakta mutfak dahil genel bir temizlik ile birlikte çevre düzenlenmesi yapıldı. İki köpeğimizi sahiplendirdik. Mezarlık tarafında araba çarpması sonucu yaralanmış bir köpeğin, özel veterinerde tedavisini yaptırdık. Bu tedavi 4 gün sürdü, iğnelerini yaptırdıktan sonra, yeniden aldığımız noktaya bıraktık.

Dernek üyelerimizden Zeynep Fidan hasta bir köpeğin tedavi masraflarını üstlendi. Şarköy Balıkçı Limanından aldığımız hasta bir köpeği, barınağa götürdük burada 7 gün tedavisi özel veteriner tarafından yapıldı. Barınağa özel mama bağışı yapanlar oldu.”dedi.

Bayramda, İstanbul’dan 40 kilogram çorbalık ve dana kemiği gönderildiğini ifade eden Işık “Eşim 220 ekmek aldı, gönüllü Güler Kemahlı süt, bulgur, tavuk ve ekmek bağışında bulundu. Bayram ziyaretinde 25 kap yiyecek hazırlayarak barınaktaki dostlarımıza dağıttık. Yerel yönetime elimizden gelen katkıyı yapmaya çalışıyoruz. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle görüşerek ‘Her sınıftan 1 kulübe’ projesi hayata geçirmek istiyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz