Köpekten korkan boğa, dereye düştü

Maltepe'de bekçi köpeğinin havlaması sonucu huysuzlanan kurbanlık boğa, sahibinin elinden kurtularak dereye düştü.

Maltepe'de bir bekçi köpeğinin havlamasından ürken kurbanlık boğa, sahibinin elinden kurtularak yaklaşık 3 metre derinliğindeki dereye düştü. Boğa, itfaiyenin 1 saat süren çalışmasıyla kurtarıldı.

Tugay Yolu Caddesi üzerindeki Tugay Yolu Deresi’nde bugün saat 15.20'de meydana gelen olay şöyle gelişti:

“Cevizli’deki hayvan pazarından kurbanlık boğa satın alan Ergüner İşbaralı ile ortakları, boğayı gözlerini bağladıktan sonra yürütmeye başladı. Yaklaşık 700 kilogram ağırlığındaki boğa, özel bir şirketin bahçesindeki bekçi köpeğinin havlamasıyla ürktü. Ergüner İşbaralı ile ortaklarının elinden kurtulmayı başaran boğa, gözleri bir çuvalla kapatıldığı için yaklaşık 3 metre derinliğindeki dereye düştü.

Reklam
Reklam

İTFAİYEYE HABER VERİLDİ

Olayın şaşkınlığını üzerinden atan sahipleri boğayı düştüğü yerden çıkaramayacaklarını anlayınca itfaiyeye haber verildi. Kısa süre içinde dereye gelen Maltepe İtfaiyesi’ne bağlı ekipler hemen çalışmaya başladı. Boğanın gövdesi kalın halatlarla sarıldı, daha sonra bu halatlar iplerle bağlandı. Vinç yardımıyla ağır gövde derenin kenarındaki yola çıkarıldı.

“KÖPEK HAVLADI, KONTROLDEN ÇIKTI”

Boğanın kurtarılmasını heyecanlı gözlerle izleyen Ergüner İşbaralı, “Hayvan pazarından 7 bin TL’ye boğayı satın aldık. Gözlerini kapatarak eve doğru yürümeye başladık. Bu sırada o bekçi köpeği havladı. Boğayı zaptedemedik. Dereye düştü. Bir tarafının kırılmamış olmasına sevindik” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz