Köprübaşı’nda Öğrencilere Süt Dağıtımı

Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü 'Okul Sütü'...

Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü 'Okul Sütü' projesi kapsamında Köprübaşı Alanyolu Merkez Okulu'nda öğrencilere süt dağıtılmaya başlandı.

Alanyolu merkez İlkokulu'nda öğrencilere süt dağıtımı programına, ilçe milli eğitim müdürü Mehmet Öztürk, Alanyolu İlköğretim Kurumları Müdür Vekili Murat Öztürk de katıldı. İlçe milli eğitim müdürü Mehmet Öztürk, okul sütü projesinin geçen yıl başladığını ve bu yıl gecikmeli olarak tekrar devreye girdiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Sütün her açıdan çok önemli olduğunu belirten Öztürk, "Özel bir itina ve dikkat gösterilmediği zaman çocuklar süt içmeden büyüyor. Halbuki süt içmek, gerçekten sağlıklı bir gelişim için çok önemli. Bilinçli aileler süt içimine dikkat ediyorlar. Bizim ciddi manada bir süt üretimimiz var. Bu süt üretiminin sürdürülebilmesi için sağlam da bir tüketimin gelişmesi gerekiyor. Bütün bunları bir araya getirdiğimizde bu proje, her yönden çok önemli oluyor" dedi.

Alanyolu İlköğretim Kurumları Müdür Vekili Murat Öntürk de, çocukların bedensel gelişimi açısından sütün çok önemli olduğunu vurgulayarak, sütün içerisinde bulunan protein nedeniyle çocukların süt tüketmesi gerektiğini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: