Köprüde izinsiz gösteri davası

İSTANBUL (İHA) - Boğaziçi Köprüsü'nde izinsiz gösteri yaptıkları gerekçesiyle 2911 sayılı "toplantı, gösteri ve yürüyüş kanuna muhalefet etmek" suçundan haklarında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan 77 kadının yargılanmalarına bugün devam edildi. Duruşmada, Kürtçe konuşan sanıklar için adliyede görevli polis memuru Salih Yıldırım tercümanlık yaptı.

İstanbul 13. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına, aralarında sanıkları Boğaziçi Köprüsü'ne otobüsüyle götüren şoför Emrullah Aydın'ın da bulunduğu 15 tutuksuz sanıkla sanık avukatları katıldı.

Reklam
Reklam

Duruşmada ifade veren Emrullah Aydın, "Beni olaydan bir gün önce 'Asiye' adlı biri aradı. Tuzla'daki kaplıcaya gideceklerini söyledi. Ben de kadınları aldım ve yola çıktık. Köprünün üzerine geldiğimizde 5-6 minibüs yolu kesmişti. Arabadaki kadınlar 'Biz de ineceğiz' dediler. Ben 'İnemezsiniz' dedim. Kapıyı kırıp indiler. Benim eylem yapılacağından haberim yoktu. Bizim şeridi açtıklarında hemen oradan ayrıldım" dedi.

Tutuksuz yargılanan diğer 14 sanık ise, "Çocuklarımızın savaşa gitmesini istemiyorduk. Gösteriyle ilgili izin alınıp alınmadığını bilmiyoruz. Polis bize herhangi bir uyarıda bulunmadı. Hemen arabaya bindirdiler" şeklinde savunma yaptı.
Duruşmada, geçen celse olduğu gibi Türkçe bilmeyen sanıklara İstanbul Adliyesi'nde görevli polis memuru tercümanlık yaptı. İfadesini vermeyen sanıkların dinlenmesine ve 4 sanığın "ihzaren celbine" karar veren mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.