Köprülü Kanyon'da Rafting Adrenalini

İbrahim LALELİ / ANTALYA, 21 Mart günü açılan rafting sezonu, sıcaklığın artmasıyla yükselişe geçti. Kanyonun başlangıç noktasından suya bırakılan 8

İbrahim LALELİ / ANTALYA, 21 Mart günü açılan rafting sezonu, sıcaklığın artmasıyla yükselişe geçti. Kanyonun başlangıç noktasından suya bırakılan 8 ve 10 kişilik rafting botları, azgın sulara meydan okuyor. Yaz aylarında su sıcaklığının 5 derece olduğu kanyona, serinlik arayan turistler ilgi gösteriyor. 13 kilometre uzunluğundaki parkurda mini şelaleleri geçerek kendilerini buz gibi suya bırakan turistler, adrenalin limitini zorluyor.
RUSLAR GİDİNCE YERLİ TURİSTE YOĞUNLAŞTIK
Sezonun açılmasıyla müşteri profilinde sürekli artış olduğunu belirten Aktifraft sahibi Necmi Aksu, ağustos ayında rakamların zirveye çıktığını söyledi. 2014 yılında Köprülü Kanyon'da rafting yapan sayısının 250 binin üzerinde olduğunu söyleyen Aksu şöyle dedi:
"Bizim hedefimiz her zamanki gibi Rus pazarı. Fakat Rusya'da kriz var. Bu kriz bölge turizmini etkilediği gibi bizi de etkiliyor. Bu yıl rafting yapan Rus turist sayısında yüzde 50'ye yakın düşüş bekliyoruz. Biz de Avrupa başta olmak üzere yerli turiste yoğunlaştık."
'DAYANIŞMA YOK' ŞİKAYETİ
Yıllardır bu bölgede turizmin içinde olduğunu, fakat Köprülü Kanyon'da yatırım konusunda bir adım ileriye gidemediklerini anlatan Aksu, başlıca sebebin bölgenin yatırımcılardan ilgi görmemesi olduğunu söyledi. Yatırımcının karamsarlığa itildiğini belirten Aksu şöyle konuştu:
"Her yıl farklı dedikodu çıkıyor. Nehir suyunun Manavgat, Side, Serik bölgelerine içme suyu olarak aktarılacağı, bununla birlikte debisinin düşeceği söyleniyor. Debisi düşen bir nehirde rafting yapmak imkansızlaşır. Bu söylentiler buradaki herkesi etkiliyor."
Rafting firmaları arasında yardımlaşma ve birlikteliğin olmamasının da bölgenin kalitesini düşürdüğüne dikkati çeken Necmi Aksu, "Rafting firmaları güçlerini birleştirirse bölgeyi çok daha iyi yerlere getirebiliriz" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: