Köprüye konulan bomba C-4

İSTANBUL (İHA) - Haliç Köprüsü'nün Ayvansaray ayağındaki şüpheli paketin zaman ayarlı bomba olduğu öğrenildi. Bomba, uzman ekipler tarafından etkisiz hale getirildi. İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, dün İkitelli Otobüs Garajı'na aynı türde bir bomba bırakıldığını belirterek, "Her 2 bombanın da zaman ayarlı olduğunu tespit ettik" açıklamasında bulundu.

Köprünün Ayvansaray ayağında bomba olduğu yönündeki ihbar, polisi alarma geçirdi. Olay yerine çok sayıda polis ve bomba uzman ekipler sevk edildi. Köprü önlem olarak çift yönlü trafiğe kapatıldı. Polis, köprünün ayağındaki şüpheli paketin çevresine güvenlik şeridi çekti. Etrafta bulunan vatandaşlar da büyük panik yaşadı. Olay yerine kimsenin yaklaşmasına izin verilmedi. Bomba imha ekipleri tarafından fünyeyle patlatılan şüpheli paketin içinden 20 kilo C-4 patlayıcı madde çıktığı bildirildi. Paketin imha edilmesinin ardından köprü tekrar trafiğe açıldı.

Reklam
Reklam

Konuyla ilgili olarak basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, bombanın türünü incelediklerini belirterek, "Henüz kesinleşen bir şey yok. İncelemeler sürüyor. Dün de İkitelli Otobüs Garajı'na aynı türde bir bomba bırakılmıştı. Her 2 bombayı da inceliyoruz. Bombaların zaman ayarlı olduğunu tespit ettik" dedi. Cerrah, bombanın patlaması durumunda köprüye zarar verip vermeyeceği yönündeki bir soruya ise, "Daha önce de böyle bomba bırakılmıştı. Bu bomba yüksek tahrip gücüne sahip değil" şeklinde yanıt verdi.