Kopuk ayaklardan birinin sırrı çözüldü

Vancouver – Kanada gündemini, 2007 yılı ağustos ayından bu yana meşgul eden kıyıya vuran esrarengiz kopuk ayaklardan birinin kime ait olduğu bulundu.

Soruşturma ekibindeki Kanada Kraliyet Atlı Polisi (RCMP) Komiseri Pierre Lemaitre, Washington polisinden gelen bir bilginin, kopuk ayaklardan biriyle örtüştüğünü söyledi.

Kanada'nın Vancouver kıyılarına 1 yıl önce vuran kopuk ayaklar konusunda ilk kez somut bir noktaya gelindiğini belirten Lemaitre, ayaklardan birisinin, ABD'deki San Juan Adası yakınlarında geçen yıl mart ayında bulunan ayaksız bir cesedin DNA'sı ve iskelet parçalarıyla aynı olduğunu açıkladı.

Reklam
Reklam

Son 1 yıl içinde bölgede kaybolan kişilerin kişisel bilgileri ile ayaklardan elde edilen DNA ve kemik yapısı bilgilerinin karşılaştırılmasını sürdürdüklerini belirten Lemaitre, şunları kaydetti:

"Kayıp 243 erkek ile kayıp 159 kadına ait bilgileri elemeye çalışıyoruz. Kopuk ayakların sürüklenerek gelme olasılığına karşı da ABD polisiyle işbirliği yapıyoruz. Bölgede kaybolanların aileleriyle de temastayız. Her yeni bilgiyi, her türlü olasılığı hesaba katarak değerlendiriyoruz."

Vancouver kıyılarında geçen yıl değişik aralıklarla, spor ayakkabı içinde 5 ayrı kopuk ayak bulunmuş ve olay, üretilen senaryolarla esrarengiz bir duruma bürünmüştü.

AA