Kopyalayıp şifresini öğrendikleri kartlarla vurgun yapacaklardı

Adana'da iki arkadaşıyla bankaların otomatik para çekme makinesine ATM yerleştirdikleri kamera ve kopyalama cihazıyla kredi...

Adana'da iki arkadaşıyla bankaların otomatik para çekme makinesine ATM yerleştirdikleri kamera ve kopyalama cihazıyla kredi kartı bilgilerini çaldığı iddia edilen 20 yaşındaki Mehmet Doğuş Ç. yakalandı.
Merkez Yüreğir ilçesi Kazım Karabekir Mahallesi Mustafa Kemalpaşa Bulvarı üzerindeki bir bankanın ATM’sinde işlem yapmak isteyenler, makinenin üst kısmında bir kamera fark etti. Makinenin tuş takımına bakan kameradan şüphelenen vatandaşlar, polise ihbarda bulundu. Olay yerine gelen Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosuna bağlı Güven Timleri, otomatik para çekme makinesinin üzerine kart kopyalamak için dolandırıcıların cihaz yerleştirdiklerini belirledi. Bu sırada yolda bekleyen Mehmet Doğuş Ç.'nin koştuğunu gören polis, şahsı gözaltına aldı.
Polis, dolandırıcıların, kredi kartı yuvasına kopyalama sistemi yerleştirdiklerini, kamera ile ise müşterinin klavye ile yazdığı şifresini öğrendiklerini tespit etti. Gözaltına alınan Mehmet Doğuş Ç.'nin ilk ifadesinde yanında 2 kişinin daha olduğunu söylediği öğrenildi. Soruşturma sürüyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz