Koramiral Cora, ağabeyini özel izinle son yolculuğuna uğurladı

Amirallere suikast davasının tutuklu sanığı Koramiral Deniz Cora, 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği izinle cezaevinden...

Amirallere suikast davasının tutuklu sanığı Koramiral Deniz Cora, 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği izinle cezaevinden çıkarak ağabeyi Mehmet Yüksel Cora'nın cenazesine katıldı. Cenazeye, Cora’nın tutuklu yargılandığı davanın mağduru konumundaki eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Emekli Oramiral Eşref Uğur Yiğit de katıldı.
Fenerbahçe Camii’nde kılınan cenaze namazına; amirallere suikast davasının tutuklu sanığı Deniz Cora, beraberindeki Merkez Komutanlığı’na bağlı sivil giyimli askerlerin arasında yürüyerek geldi. Cora burada bir süre taziyeleri kabul etti. Cenaze namazına Mehmet Yüksel Cora’nın eşi Serap Cora, çocukları Tolga ve Timuçin Cora’nın yanı sıra, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel, Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Bülent Bostanoğlu ile çok sayıda yakını katıldı. Cenaze namazına ayrıca, Deniz Cora’nın Hasdal Cezaevi’nde tutuklu bulunduğu amirallere suikast davasının mağduru konumundaki eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Eşref Uğur Yiğit de katıldı. Cami girişinde tokalaşan Cora ile Eşref Uğur Yiğit, cami avlusunda bir süre sohbet etti. Cenazeye Balyoz davası sanıklarının eşlerinin kurduğu ‘Vardiya Bizde Platformunu'nda çelenk gönderdiği görüldü.
Namazın ardından cenaze defnedilmek üzere Yalova’ya götürüldü. Deniz Cora, bir süre beraberindeki muhafızlarla caddede yürüdükten sonra sivil plakalı bir araca binerek ayrıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz