Koray: "Carlos ne verebilir ki?"

Avusturya'daki kamp çalışmalarını sürdüren Beşiktaş, bugün Almanya'nın Duisburg Takımı'yla dörtlü turnuvanın ilk maçına çıkacak.

Çalışmalarına Saafelden kasabasında sabah antrenmanıyla başlayan Beşiktaş'ta sakatlıkları devam eden, Nobre, İbrahim Akın, Murat Şahin, Burak Yılmaz, Gökhan Zan ve kaleci Rüştü antrenmana katılmazken, teknik direktör Ertuğrul Sağlam bugünkü idmanda oyuncularına korner çizgisinden kaleye taktiksel şut çalışması yaptırdı. Özellikle bu konuda, Delgado ve yeni transfer Tello'yu çalışmada denedi. Sağlam'ın bu çalışmada futbolcularının üzerinde titizlikle durması ve onlara korner atışlarındaki farklı taktiğini ısrarla öğretmesi dikkat çekti.

Reklam
Reklam

Bu arada antrenman sırasında Fahri, kaval kemiğinden küçük bir sakatlık geçirdi. Ancak daha sonra Fahri'nin sakatlığının ciddi olmadığı anlaşıldı. Antrenman sonrasında sıcaktan bunalan futbolcular, sahanın kenarında bulunan ve Alp Dağları'nın eteklerinden gelen kar suyu olan çeşmede, özellikle de Arjantinli futbolcu Delgado'nun serinleyeme çalışması ilginç görüntü oluşturdu.

İdman sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan ve takım arkadaşı Cisse'yi değerlendiren Koray Avcı, "Beşiktaş'a faydalı olabilecek bir arkadaşımız. Takım içerisinde uyumumuz da çok iyi. Kendisinden yararlanmaya çalışıyoruz" dedi.

"ERTUĞRUL HOCA'YI KAZANMAK, İKİNCİ BİR FATİH TERİM KAZANDIRMAKTIR"
Rıza Çalımbay, Jean Tigana ve Ertuğrul Sağlam arasında karşılaştırmalarda da bulunan genç oyuncu, "Ertuğtul Sağlam'ın idealleri var. Hocanın anlattığını ne kadar iyi algılarsak o kadar iyi futbol oynarız. Tabii yine de her şey futbolcuların ayaklarında bitiyor. Bizim için yerli hocayla çalışmak büyük bir şans çünkü aynı dili konuşuyoruz. Takımda, bütün arkadaşlarımla bire bir ilgileniyor. İnanıyorum ki, Ertuğrul Hoca'yı kazanmak Türk futboluna ikinci bir Fatih Terim kazandırmaktır. Bu konuda biz de elimizden geleni yapacağız. Hocamızın ve bizim hem Beşiktaş Takımı olarak hem de ferdi olarak çok büyük ideallerimiz var. Şampiyonlar Ligi'nde oynamak ve başarılı olmak bütün oyuncularımızın tek isteği. Geçen seneye nazaran Sayın Tigana'nın istediği mevkilerde oynuyorduk. Hoca nereyi isterse orada oynuyorduk. Bu da başka mevkide oynadığımız için dezavantaj sağlıyordu. Ama bu sene, herkes, alışık olduğu mevkide, yerinde oynuyor. Başarısızlık için hiçbir arkadaşımın bahanesi kalmamış oldu. Rıza Çalımbay iyi ve anlaştığımız bir hocaydı ama Beşiktaş'ta başarılı olamadı" diye konuştu.

Reklam
Reklam

"ROBERTO CARLOS'UN 20 TANE GOL ATIP, 30 TANE DE ASİST YAPACAĞINA İNANMIYORUM"
Koray, gazetecilerin Fenerbahçe'nin yıldız transferi Roberto Carlos'la ilgili soruları üzerine ise ilginç açıklamalar yaptı. Carlos'un Fenerbahçe'ye çok büyük bir katkı sağlamayacağını iddia eden Koray, "Roberto Carlos çok büyük bir futbolcu. Kendi kariyerini belirlemiş bir oyuncu. Ancak Türkiye Ligi'ne yabancı ve bu lige ne verebilir. Bunu zamanla göreceğiz. Ama bizim de önemli oyuncularımız var. Fenerbahçe'ye aman aman bir katkı yapacağına inanmıyorum. 20 tane gol atıp, 30 tane de asist yapacağına da inanmıyorum. Ümit Özat kadar takıma katkı yaparsa Fenerbahçe adına ne mutlu" şeklinde konuştu.

Beşiktaş akşam saatlerinde Zell Am See Kasabası'nda dörtlü turnuvanın ilk maçında Duisburg'la karşılaşacak.