Kore Gazisi Toprağa Verildi

Halkapınar'ın Yassıkaya köyünde 82 yaşında hayatını kaybeden ilçenin son Kore gazisi Üveyis Yılmaz (82) toprağa verildi.

Halkapınar'ın Yassıkaya köyünde 82 yaşında hayatını kaybeden ilçenin son Kore gazisi Üveyis Yılmaz toprağa verildi. Çarşamba günü sabah yaşama gözlerini yuman Kore Gazisi Üveyis Yılmazın cenazesi kötü hava şartları nedeniyle törensiz defnedildi. Halkapınar Kaymakamı Mehmet Kocabey Üveyis Amcamızı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Yolların yoğun kar sebebiyle kapalı olması, açma çalışmalarının uzun süreceği ve kötü hava şartlarında cenazeyi bekleterek köylüyü ve cenaze yakınlarını soğukda bekletmemek mağdur etmemek gibi nedenlerle cenazeye katılamadım. İlk fırsatta Gazi üveyis amcamızın mezarını ve yakınlarıı ziyaret edeceğim" dedi. Yassıkaya Muhtarı Erdoğan Yılmaz ise AA muhabirine yaptığı açıklamada " Kaymakam beye hava şartlarının çok olumsuz olduğunu cenazeyi bekletemeyeceğimizi arz ederek gazimizi toprağa verdik" diye konuştu. İlerleyen yaşı nedeniyle çeşitli hastalıklardan Konya'ya zaman zaman tedaviye giden Kore Gazisi Üveyis Yılmaz'ın 8 çocuk babası ve çok sayıda torunu sahibi olduğu öğrenildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: