Koreli Samsung, ‘medikal kompleks’ yatırımı için yer arıyor

Kore’nin uluslararası plandaki en büyük firmalarından Samsung firması tarafından Türkiye’de ‘medikal kompleks’ alanında yapılacak yatırımın...

Kore’nin uluslararası plandaki en büyük firmalarından Samsung firması tarafından Türkiye’de ‘medikal kompleks’ alanında yapılacak yatırımın yeri konusunda araştırmalar sürüyor. Bu konuda önplana Bursa çıkarken, gerekli ön araştırmayı yapmak üzere Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Bay Jong Kyoung Hong, Bursa’ya geldi.
Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Bay Jong Kyoung Hong, başta Samsung firması olmak üzere, Kore firmalarının yapacağı yatırımlar için araştırma yapmak üzere Bursa’da. Bursa ziyareti kapsamıda Vali Şahabettin Harput’u makamında ziyaret eden Bay Jong Kyoung Hong, yapılacak yatırımlar için gerekli kolaylığı istedi. Heykel valilik binasında sıcak bir ortamda gerçekleşen ziyarette ikili ilişkilerin geliştirilmesi istendi.
İstanbul’da bulunduğu süre zarfında ikinci kez Bursa’ya geldiğini belirten Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Bay Jong Kyoung Hong, İstanbul’da işlerinin yoğunluğundan dolayı daha önce Vali Harput’u ziyaret edemediğini belirti.
Bunun üzerine Vali Harput, bunu kabul etmediğini ve kendilerini daha önce Bursa’ya beklediklerini söylemesi gülüşmelere neden oldu.
Vali Şahabettin Harput’un daha önce Kore’yi ziyaret ettiğini hatırlatan Başkonsolos Bay Jong Kyoung Hong, bu ziyaretten dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.

Reklam
Reklam

“TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİ GELİŞTİRMEK İÇİN BURSA’DAYIM”
Son yıllarda Koreli firmaların Türkiye’de yatırım konusunda son derece istekli olduğuna dikkat çeken Başkonsolos Bay Jong Kyoung Hong, ziyareti ile ilgili şunları söyledi: “İki yıllık süre içinde Türkiye ile Kore arasındaki ilişkilerin çok hızlı geliştiğini gözlemledim. Bursa ziyaretimin asıl sebebi ise bu ilişkilerin daha da gelişmesine katkı sağlamak.”
Şu anda Bursa Nilüfer bölgesinde birkaç otomobil yan parçası üreten Kore firmasının üretim yaptığını hatırlatan Başkonsolos Hong, “Koreli firmalardan biri olan Samsung firması şu anda ‘medikal kompleks’ üzerine bir yatırım için büyük bir araştırma içinde. Bu nedenle Samsung yetkilileri gelip buradaki liman, ulaşım ve bina yapılabilecek yerleri araştırıyorlar. Aynı zamanda, Kore’nin en büyük üçüncü grubu olan SK’de Türkiye’deki yatırımını artırmak istiyor. Biz de bu yatırımların altyapısını araştırmak için girişimlerde bulunuyoruz. Bu yerlerin başında ise Bursa’ya yönelmiş bulunmaktayız.” şeklinde konuştu.
Vali Şahabettin Harput ise Kore ile Türkiye’nin çok köklü ilişkilere sahip olduğuna dikkat çekerek, “Biz çok uzaklardan, aslında çok eski Hun Türkleri ile Kore halkı iç içe yaşamışlar. Bugün Kore dilinde çokça Türkçe kelime var. Kültürümüzde benzerlikler var. Çok ortak yanlarımız var. Bundan dolayı iki halk birbirine sıcak duygular besliyor.” dedi.
Vali Şahabettin Harput da Kore’nin Türkiye ve özelikle Bursa’da çok ciddi yatırım düşünceleri olduğunun altını çizerek, “Kore’ye bir süre önce yaptığımız ziyarette, çok büyük potansiyele sahip olduklarını gördük. Bu çerçevede çok önemli protokoller imzaladık. Kendilerini Bursa’da, özellikle sanayi çerçevesinde Türkiye-Kore ilişkilerini de çok iyi olduğu süreçte Bursa olarak her türlü katkıyı vermekten mutlu olacağız.” şeklinde konuştu.
Daha sora Vali Harput, Başkonsolos Bay Jong Kyoung Hong’a İznik Çinisi hediye ederken, Başkonsolos Hong da Vali Harput’a bir albüm hediye etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz