Körfez Camii'nin Temeli Atıldı

Samsun’un Atakum ilçesi Kurupelit mevkisinde bulunan Körfez Camii'nin temeli törenle atıldı.Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf...

Samsun’un Atakum ilçesi Kurupelit mevkisinde bulunan Körfez Camii'nin temeli törenle atıldı.

Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turhan Çakır, Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, İlkadım Belediye Başkanı Necaattin Demirtaş, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, İl Müftü Yardımcısı Enver Türkmen , Atakum İlçe Müftüsü Adem Sayılır, cami yaptırma derneği üyeleri ve kalabalık bir halk topluluğu katıldı.

Yaklaşık 2 bin 800 metrekarelik bir alana kurulacak olan caminin bin 200 metrekarelik alanı ibadethane, 80 metrekarelik alanı kütüphane, bin 800 metrekarelik alanı ise sosyal alan olarak kullanılacağı belirtildi. 2004 yılından bu yana caminin hayata geçmesi için çaba sarf ettiklerini belirten Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turhan Çakır, "Bu gün bir hayalimi gerçekleştirdiğim için mutluyum" derken, İl Müftü Yardımcısı Enver Türkmen ise, "Biz cami, mescit merkezli bir medeniyetin mümessilleriyiz. Camilerin tarihi, ibadethanelerin tarihi insanlık tarihi kadar eskidir" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, "Dün gün boyunca Atakum'da pek çok açılış yaptık. Burada açılan her mekan beni heyecanlandırıyor. Sürekli bir gelişme ive değişme çerisindeyiz. Burada attığımız cami temeli de Atakum'daki bir eksikliği tamamlama imkanı veriyor. Bu açıdan çok mutluyum. Bir dini tesisi hayata geçirmenin mutluğunu yaşıyoruz. Emeği geçenlerin hepsine teşekkür ediyorum. Atakum herkesin bildiği gibi hızlı bir şekilde büyümekte ve gelişmektedir. Her türlü tesise ihtiyaç vardır. Yeni camilerin yapımına imkan sağlamak için biz cami yerlerimizi ayırdık. Bu konuda müftülüğümüz ile sürekli bir iletişim içerisindeyiz. Halkın katkıları ile bu eserler meydana gelebilmektedirler. İnsanları diğer canlılardan farkı manevi yönleridir. Bu yüzden camilerimiz bu noktada önemli bir görev üstlenmektedir. Biz Atakum Belediyesi olarak camilerimiz konusunda oldukça hassasız. Onlara her türlü yardım elini uzatıyoruz, her zaman da uzatmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise, "Samsun’daki büyüme trendinin en yüksek olduğu yer Atakum'dur. Hızlı kentleşme beraberinde cami gibi ibadethanelerimizin, okul gibi eğitim kurumlarının, sağlık birimlerinin de aynı hızla yapılması gerekiyor. Bunların bazılarını devlet üstleniyor, bazılarını halkımız kendisi yapıyor. Hayırseverlerin bu proje gibi projelerin hayata geçirilmesi konusundaki hassasiyetine ihtiyacımız vardır. Bizim medeniyetimiz önce mescit yapar, sonra onun etrafını dükkanlarla, evlerle, çarşılarla doldurup koca koca kentler inşa etmiştir. Ben isterdim ki burası veya buna benzer yerler, yalnızca cami olarak kalmasın, birçok İslami yaşantıyı orada hissedebileceğiniz büyük bir mabet olsun. Bu bir hayır işidir. En son aldığımız nefes bile bize ait değildir. Bu dünyada sahip olduğumuzu zannettiğimiz hiçbir şey bizim değildir. Onun için ne verirsek bizimle olan odur aslında. Bu camiye emek veren herkese çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Temel atma töreni ilk harcın konulmasını sağlayan butona basılması ile son bulurken, tören sonunda konuklara etli pilav ikram edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: