Körfez Havalimanı'nın Ismi, 'Balıkesir Koca Seyit Havalimanı' Oldu

Edremit Belediyesi'nin geçen mayıs ayında Balıkesir Bölge Mahkemesi'ne açtığı davayı kazanarak, 'Edremit Körfezi Havaalanı' tabelası...

Edremit Belediyesi'nin geçen mayıs ayında Balıkesir Bölge Mahkemesi'ne açtığı davayı kazanarak, 'Edremit Körfezi Havaalanı' tabelası asmasının ardından tartışmalara neden Balıkesir-Körfez Havalimanı'nın adı, Balıkesir Koca Seyit Havalimanı' olarak değiştirildi. Konuyla ilgili Bakanlar Kurulu kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Edremit, Burhaniye, Havran ilçeleri arasında bulunan Balıkesir- Körfez Havalimanı'nın adı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından terminal binası temel atma töreninde, Seyit Onbaşı Havalimanı olarak değiştirilmişti. Ancak alana Edremit Belediyesi tarafından 'Edremit Körfezi Havalimanı' tabelasının asılması tartışmalara neden olmuştu.

Reklam
Reklam

11 Haziran tarihinde toplanan Bakanlar Kurulu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın 31/5/2012 tarihli ve 1673 sayılı yazısı üzerine, Balıkesir- Körfez Havalimanı'nın adını 'Balıkesir Koca Seyit Havalimanı' olarak değiştirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu üyelerinin imzasını taşıyan Balıkesir- Körfez Havalimanı'nın isim değişikliğini içeren karar, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanarak bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Burhaniye ile Edremit ilçeleri arasında bulunan Bostancı köyü ve Çoruk köyü sınırları içerisinde kurulu olan havaalanının Balıkesir- Körfez Havaalanı olarak isimlendirilmesi üzerine Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, konuyu yargıya taşımıştı. Edremit Belediyesi, alanın Balıkesir- Körfez Havalimanı olan isminin değiştirilmesi için Balıkesir İdare Mahkemesi'ne açtığı davayı kazanmıştı. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, iki ilçe arasındaki isim tartışmasını Seyit Onbaşı Havalimanı adın vererek sonlandırmıştı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz