Körfez Hereke'nin atık suları arıtmaya bağlanacak

Kocaeli’nde işlettiği 13 adet atıksu arıtma tesisi ile İzmit Körfezi’ni kirlilikten kurtaran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi...

Kocaeli’nde işlettiği 13 adet atıksu arıtma tesisi ile İzmit Körfezi’ni kirlilikten kurtaran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Körfez ilçesine bağlı Hereke’nin atıksularını Körfez Atıksu Arıtma Tesisi’ne bağlayacak terfi sisteminin inşaat çalışmalarını sürdürüyor.
Son 8 yılda yaptığı yatırımlar ile İl genelinde atıksu arıtma oranını yüzde 93’e çıkardı. Bu oranı yüzde 99’a çıkarmak için Kandıra ve Cebeci’de iki adet merkezi atıksu arıtma tesisi ile İzmit Hakkaniye ve Derince Çavuşlu köylerinde modüler atıksu arıtma tesislerinin inşaat çalışmalarını yapıyor. Tesislerin yanı sıra Körfez ilçesine bağlı Hereke’ nin atıksularını toplayarak Körfez atıksu arıtma tesisine bağlamak için de atıksu terfi merkezi ile terfi sistemi inşa ediliyor. Kurumun Planlama, Yatırım ve İnşaat Daire Başkanlığı kontrolünde yüklenici firma tarafından 400 mm çapındaki polietilen boru döşeme çalışmaları Şirinyalı mevkiinde devam ediyor. Hereke Köyderesi mevkiinde yapılacak terfi merkezi ile Kabakoz mevkiinde yer alan Körfez Atıksu Arıtma Tesisi arasında toplam 5 bin 895 metre uzunluğunda terfi hattı yapılacak.
Yapılan çalışmalarda terfi hattının 850 metre uzunluğundaki kısmı döşendi. 2012 yılı içerisinde tamamlanması hedeflenen ve 1 milyon 345 bin liraya mal olacak çalışma ile birlikte İzmit Körfezi’nde kirlilikten korunması tamamlanacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz