Körfezi Kurtaracak Dere Islah Çalışmaları Başlıyor

Muğla'nın Fethiye ilçesinde taşıdığı alüvyonlu sularla körfezin çamurla dolmasına neden olan dere yatakları ıslah ediliyor....

Muğla'nın Fethiye ilçesinde taşıdığı alüvyonlu sularla körfezin çamurla dolmasına neden olan dere yatakları ıslah ediliyor.

En son hafta sonu etkili olan yağmurla birlikte denize akan çamurlu suların basına yansıması ile harekete geçen Devlet Su İşleri (DSİ) yetkilileri dere ıslah çalışmalarına hız verdi.

Fethiye Körfezi'nin kirlenmesinde en önemli etken olarak gösterilen derelerin ıslah edilmesi için eylül ayında başlatılan ihale süreci tamamlandı. DSİ Fethiye Müdürlüğü ilk olarak Mut Deresi'nde ıslah çalışması yapacak. Yapılacak çalışma ile denize dökülen bu derelerin çamurdan arındırılması ve alüvyon taşımasının önlenmesi sağlanacak. Derelerin ıslahını yapacak şirketin kısa süre içerisinde bölgeye şantiye kurarak çalışmalara başlayacağı açıklandı. Çalışmaların dere ıslahında kullanılacak taşların gerekli izni alınır alınmaz başlayacağı bildirildi.

Reklam
Reklam

AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, prosedürlerin biran evvel tamamlanarak çalışmalara başlanılacağını açıkladı. Son olarak hafta sonu Mut Deresi'nden denize akan çamur ve atıkların göz önüne alınarak prosedürlerin biran evvel tamamlanması gerektiğini vurgulayan Ali Boğa, bu çalışmanın Fethiye Körfezi'nin kurtulması açısından büyük önem taşıdığını ifade etti. Derelerin ıslahı gerçekleşmeden körfezde yapılacak bir temizliğin kalıcı sonuç getirmeyeceğini dile getiren Boğa şöyle konuştu: "Öncelikli işimiz derelerin ıslahı olmalıdır. Sonra da el birliği ile körfezi temizleyeceğiz. İşte o zaman Fethiye’nin güzelliği net bir şekilde ortaya çıkacak. Başta turizm olmak üzere bölgeye çok ciddi bir katkısı olacak. Bu çalışmalar bittiğinde körfeze kurvaziyer gemi yanaşma yerleri de yapılabilecek. İşi yapacak firmanın ellerinden geleni yaparak bir an önce projeyi tamamlamaları hayati önem taşımaktadır.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: