Körfezvideo’yu 9 Milyon Öğrenci 22 Milyon Defa Tıkladı

Körfez Yayınları, sosyal sorumluluk projesi kapsamında örnek bir çalışmaya imza attı. Dershaneye gidemeyen öğrencilere fırsat...

Körfez Yayınları, sosyal sorumluluk projesi kapsamında örnek bir çalışmaya imza attı. Dershaneye gidemeyen öğrencilere fırsat eşitliği sunmak için internet ortamında hazırlanan ve ücretsiz olarak öğrencilerin hizmetine sunulan Körfezvideo, üç yılda 9 milyon öğrenci tarafından 22 milyon 174 bin defa tıklandı. 233 bin öğrencinin üye olduğu www.korfezvideo.com sitesine 44 bin 594 dakikalık soru videosu yüklendi. Körfezvideo’nun devreye girmesiyle adeta dershane ortamı eve taşınmış oldu.

Türkiye’ye örnek olacak proje hakkında bilgi veren Körfez Yayınları Genel Müdürü Halit Dağcı, "Körfez Dershaneleri ve Yayınları, 1987'de eğitim öğretim hayatına adım attı. Sürekli büyüyen, gelişen, kendini geliştiren, çağa ve çağın gereklerine ayak uyduran dershane ve yayıncılık politikasıyla eğitim hayatında yerini aldı. 1987 yılında iki kitapla yayına başladık. Şirketimiz, 1999 yılında Körfez Yayınları adıyla yayın hayatına devam kararı aldı. Körfez Yayınları olarak 14 yıldır piyasadaki eğitim kurumlarına değişik hizmetler sunuyoruz. Bunların başında 235 çeşit ürün yelpazesi ve bu çeşitliliğin kendi içindeki sıralamasıyla beraber binin üzerinde farklı yayın türü bulunuyor. Türkiye genelinde Milli Eğitim'e bağlı özel okullar, dershaneler ve değişik kurumlar olmak üzere 858 kuruma hizmet veriyoruz." dedi.

Reklam
Reklam

'BÜYÜMEK SORUMLULUK GEREKTİRİR'

Körfez Dershaneleri ve Yayınları olarak maddi imkanı olmayan öğrencileri de unutmadıklarını aktaran Halit Dağcı, "Öğrencilerimizin yayınlarımıza gösterdikleri ilgi karşısında sorumluluğumuzun arttığını düşünerek, 2010 yılında Körfezvideo’yu hayata geçirdik. Dershaneye gitme ihtiyacı olan fakat maddi imkanı olmayan veya kendini daha çok geliştirmek isteyen öğrencilerimiz için Körfezvideo’yu kurduk. Öğrencilerimizin, Körfezvideo’daki dersleri ücretsiz bir şekilde dinleyerek sınavlara rahatlıkla hazırlanabilmesine imkan tanıdık. Burada ders tekrarı yapılabildiği gibi istenmesi halinde bu sitede dinledikleri derslerle alakalı testler oluşturup kendilerini deneyebiliyorlar. Soru çözümlerini buradan yapabiliyorlar. Bu kapsamda 2010 yılından bu yana Körfezvideo 233 bin üye sayısı, 44 bin 594 dakikalık video, 9 milyon 432 bin ziyaretçi, 22 milyon 174 bin video izlenmeyle büyük bir başarıya imza attı. Bunun her geçen gün daha da artarak büyüyeceğine inanıyoruz. Körfezvideo’yu Öğrenci, öğretmen ve velilerimizin hizmetine sunmaktan mutlu ve gururluyuz. Her geçen gün değişen müfredata göre de güncelleme yapıyoruz. Sürekli öğrencilerin karşısına güncel bilgilerle çıkıyoruz. Bu konuda velilerden çok sayıda teşekkür e-postaları alıyoruz. Milyonlarca insana böyle bir hizmet sunduğumuz için mutluyuz. Fırsat eşitliğini, dershaneye gidemeyen öğrencilere buradan ücretsiz hizmet vererek sağlamaya çalışıyoruz. Üç yıldır ücretsiz bir şekilde tüm öğrencilere bu imkanları sunuyoruz. Sadece İzmir ve Türkiye değil, dünyadan da sitemize giriş yapanlar var." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

KÖRFEZ SİSTEMİ TABLETLERE UYGUN

Öğrencilerin www.korfezvideo.com sitesine girerek ücretsiz üye olduğunu, sonra da sınırsız, günün herhangi bir saatinde kota olmadan ders videolarını dinleyip soru çözebildiklerini söyleyen Dağcı, "Ayrıca Körfez Test var, oradan dinledikleri derslerle ilgili test oluşturup çözebiliyorlar. Körfez Dershaneleri ile Körfez Yayınları'nın yapmış olduğu işbirliği kapsamında öğrencilerimize tabletler dağıtıldı. Tabletlerin içinin boş olmaması adına Körfez Yayınları olarak bir arayüz yazdık. İnternet üzerinden sunmuş olduğumuz bu hizmete, dershanelerimize kayıt yaptıran öğrencilerimiz tablet içerikleri ile internete ihtiyaç duymadan ulaşabilmektedir. Öğrencilerimize dağıtılan tabletlere, kendi sınıflarıyla ilgili ders videoları yüklü olarak verilmektedir. Öğrencilerimiz ister evde, ister okulda veya evden okula giderken servis veya otobüste zaman kaybetmeden istedikleri dersi tabletlerinden çalışabileceklerdir. 44 bin 594 dakikalık video var, bunları sınıf sınıf böldük. Buna ek olarak öğrenciler, tabletlerinden dersleri dinledikten sonra android marketten ücretsiz indirebilecekleri Körfez Test uygulaması ile de 10’lu, 20’li veya 30’lu testler oluşturup çözdükten sonra çözemediği veya yanlış çözdüğü soruların çözüm videolarına buradan ücretsiz bir şekilde ulaşabilmektedirler." dedi.

Reklam
Reklam

Soru bankasını önümüzdeki günlerde arttırmayı planladıklarını anlatan Dağcı, “Şu anda bu uygulama içinde 25 bin tane soru, ücretsiz bir şekilde öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur. Yakın bir zamanda soru sayısını 40 bine çıkarmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: