Körili Patlamış Mısır

Körili yiyecekleri sevenler için bu patlamış mısıra bayılacak. Hem tatlı hem tuzlu, tonlarca kalori içermeyen bağımlılık yapıcı bir atıştırmalık.

Tarif Puanı
Kaç Kişilik -
Hazırlık Süresi 10dk
Pişirme Süresi 10dk
Kalori/Porsiyon -

Körili yiyecekleri sevenler için bu patlamış mısıra bayılacak. Hem tatlı hem tuzlu, tonlarca kalori içermeyen bağımlılık yapıcı bir atıştırmalık.

Malzeme Listesi

1/2 çay kaşığı köri
1/4 çay kaşığı toz kırmızı biber
1/2 çay kaşığı zerdeçal
1/2 çay kaşığı tuz
1/4 su bardağı patlatmalık mısır
2 yemek kaşığı ısıya dayanıklı zeytinyağı
1 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı tereyağı

(4 Kişilik - 30 dakika)

Hazırlanışı

Adım 1

Küçük bir kapta köri, kırmızı biber, zerdeçal ve tuzu karıştırıp kenara koyun.

Reklam
Reklam
Adım 2

Büyük ve kapaklı bir tencerede zeytinyağını orta ateşte ısıtın. Yağ ısınınca patlatmalık mısırları ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın.

Adım 3

Mısırların patlama sesi başlayınca yanmalarını önlemek için tencereyi hafifçe sallamaya başlayın. Patlama sesi bitince tencereyi ocaktan alın ve patlamış mısırları geniş bir kaba boşaltın.

Adım 4

Balı ve tereyağını küçük bir sos tenceresinde veya mikrodalga fırında eritip patlamış mısırların üzerine dökün ve kabın üzerini örtüp karışımın iyice yayılması kabı çalkalayın.

Adım 5

Başta hazırladığınız baharatlı karışımın yarısını patlamış mısırların üzerine dökün ve üzerini kapatıp tekrar çalkalayarak yayılmasını sağlayın. Baharatlı karışımın diğer yarısını da ekleyip aynı işlemi tekrarlayın.

Adım 6

Sıcak veya oda sıcaklığında servis yapın.