Korkmaz; İş Kazaları Tesadüf Değildir

Ermenek'te yaşanan facianın ardından Elazığ'da demokrasi güçleri basın açıklaması yaptı.

KESK binasında yapılan basın açıklamasına; KESK'e bağlı sendikaların temsilcileri, HDP il başkanı Yunus Güneş, ÖDP temsilcisi Merhamet Şahin ve Emek Partisi il yöneticileri ve üyeleri katıldı. Bileşenler adına açıklamayı KESK dönem sözcüsü ve Yapı-Yol Sen Şube başkanı Kenan Korkmaz yaptı.

19. Yüzyıl Kölelik Koşullarında Çalışılıyor

"Türkiye'de 19.yüzyıl kölelik koşullarında çalıştırılmanın sonuçları en acı şekilde yaşanmaya devam etmektedir" diyen Korkmaz son yıllarda Türkiye'de meydan gelen iş kazalarının peş peşe yaşanmasının tesadüf olmadığını belirtti. "madenlerdeki çalışma koşulları işçilerin can güvenliğini tehdit eder boyutlara ulaşmış olmasına rağmen, işçilerin göz göre göre ölüme gönderiliyor olması dikkat çekicidir" diyen Korkmaz, madenlerde kazaların yaşanmaması için alınması gereken önleyici tedbirlerin maliyet olarak görülmesinin can kayıplarının temel nedeni olduğunun altını çizdi.

Reklam
Reklam

Mücadeleyi Yükseltelim

"Tüm bunlara rağmen yaşanan iş cinayetlerini 'kader', 'fıtrat' diyerek geçiştirmeye çalışan, dava açılmasını engellemek için ölen işçilerin ailelerine kan parası verilmesini bile öven bir çalışma bakanından ve hükümetinden, emekçiler aleyhine olan bu tabloyu değiştirmesi elbette ki beklenemez" diyen Korkmaz, emek ve demokrasi güçleri olarak tüm emek örgütlerini, çalışanları 19. Yüzyıl koşullarına iten koşullara karşı mücadeleyi yükseltmeye çağırdı.

Ajans23/Arzu AKIN

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: