Korkmaz Soruşturmasında Adli Tatil Nedeniyle Savcı Değişikliği Yapıldı

Eskişehir'deki Gezi Parkı eylemlerinde eli sopalı 5 -6 kişi tarafından dövülerek hayatını kaybettiği ileri sürülen...

Eskişehir'deki Gezi Parkı eylemlerinde eli sopalı 5 -6 kişi tarafından dövülerek hayatını kaybettiği ileri sürülen üniversiteli Ali İsmail Korkmaz soruşturmasında adli tatil nedeniyle savcı değişikliğine gidildi.

Soruşturmayı yürüten Savcı Hakan Ali Erkan'ın adli tatil nedeniyle izne ayrılmasından dolayı dosya, geçici süreyle bakması için Savcı Hasan Gönen'e verildi. Başsavcılığın değişiklikle ilgili görevlendirme yazısının bugün itibariyle Savcı Hasan Gönen'e ulaştığı belirtildi. Başsavcılığın yazısı ile Savcı Gönen, Savcı Erkan'ın yerine 1 Eylül 2013 tarihine kadar olayın soruşturmasını geçici olarak yürütecek.

Reklam
Reklam

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, Korkmaz olayıyla ilgili olarak yaşanan gelişmeler üzerine ilk gün soruşturma başlattı. Başsavcılık soruşturmayı yürütmesi için Savcı Hakan Ali Erkan'ı özel olarak görevlendirdi. Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2013/15656 numaralı dosyası üzerinden devam ettiği soruşturma kapsamında, Savcı Erkan tarafından bu zamana kadar olay yeri görüntülerini içeren 40 adet CD, kamera görüntülerinin kayıt edildiği recorder, harici hard diskler üzerinde gerekli bilirkişi incelemeleri yaptırıldı. Olayın yaşandığı yer olduğu ileri sürülen Sanayi Sokak üzerinde keşif işlemi icra edildi, bölgedeki 3 esnaf ile çok sayıda kişi tanık olarak dinlendi.

Korkmaz olayında ihmali olduğu iddia edilen Eskişehir Yunusemre Devlet Hastanesi'nde görevli polis memurları ve Eskişehir Yunusemre Devlet Hastanesi'nde görevli doktorlar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma açıldı. Ayrıca Korkmaz'ın suç tarihinde üzerinde bulunan kıyafetler de gerekli 'Moleküler Genetik' incelemelerin yapılması için Kriminal Laboratuvara gönderildi. Savcı Erkan'ın yürüttüğü soruşturma kapsamında, sosyal medya üzerinde yayınlanan bazı görüntülerden olaya karıştığı iddiasıyla 3 kişinin kimlikleri tespit edildi. Bu şahıslardan S.K. ile A.Ö. gözaltına alındı. A.Ö. savcılık ifadesinin ardından serbest kaldı. S.K. ise çıkarıldığı nöbetçi mahkemece adli kontrol kararı ile serbest bırakılırken, şüpheli hakkında ayrıca yurt dışına çıkma yasağı konuldu. Ancak Savcı Erkan, şüpheli S.K.'nın kuvvetli suç şüphesi nedeniyle tutuklanması için mahkemeye itiraz etti. Bu itiraz üzerine S.K. yakalandı, çıkarıldığı mahkemede hakkında verilen tutuklama kararının yüzüne okunmasının akabinde cezaevine gönderildi.

Reklam
Reklam

Soruşturma sürerken, adli tatil nedeniyle yeni bir gelişme yaşandı. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Korkmaz olayını soruşturması için görevlendirilen Savcı Hakan Ali Erkan, geçtiğimiz günlerde adli tatil nedeniyle dilekçe yazarak izin istedi. Savcı Erkan'ın adli tatil nedeniyle yaptığı izin talebi Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından kabul edildi. Bunun üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı, Savcı Erkan'ın yerine soruşturmayı geçici süreyle yürütecek bir başka savcı görevlendirme kararı aldı. Bu bağlamda çalışma yapan Cumhuriyet Başsavcılığı, Savcı Erkan'ın yerine soruşturmayı geçici süreyle yürütecek savcıyı belirledi. Cumhuriyet Başsavcılığı dosyayla ilgili Cumhuriyet Savcısı Hasan Gönen'i görevlendirdi ve bu durumu resmi yazıyla ilgili iletti. Başsavcılığın görevlendirme yazısını alan Savcı Gönen, bugün itibariyle Korkmaz olayını geçici süreyle soruşturmaya başladı. Savcı Gönen, Savcı Erkan'ın yerine 1 Eylül 2013 tarihine kadar olayın soruşturmasını geçici olarak yürütecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: