Korkunç cinayet

Adana'da telekızları taksiye almadığı için taksici Halil Çiçek, 14 yerinden bıçaklayarak öldürüldü.

Adana'da telekızları taksiye almadığı için taksici Halil Çiçek'i (55) 14 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen Mustafa Eşidir (27) hakkında 'cinayetten' ömür boyu hapis, taksicinin cep telefonunu çalmaktan ise 7 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Adliye yakınlarındaki taksi durağında 01 T 1101 plakalı taksisiyle çalışan Halil Çiçek, 31 Ağustos 2009'da Kabasakal Mezarlığı civarında aracının içinde bıçaklanarak öldürülmüş olarak bulundu. Sevgilisinin ihbarı üzerine bir gün sonra yakalanarak tutuklanan taksicinin katil zanlısı Mustafa Eşidir hakkında Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.
Önümüzdeki günlerde yargılanmaya başlayacak olan Eşidir, tutuklandığı nöbetçi mahkemede, taksiciyi yanındaki telekızları taksisine almadığı için intikam amacıyla öldürdüğünü itiraf etmişti. Eşidir, "Bana, ?Ben o..... parası yemem' dedi. Bu laf üzerine tartıştık. Halil, sopa ile yüzüme vurdu. Kendisine ders vermek için aracına müşteri olarak bindim. Olayı hatırlattığımda inkar etti. Bıçak ile Halil'in göğsüne bir kaç kere sapladım. Yaralı haliyle telefon açmak isteyince bu kez sırtından bıçakladım" diyerek kendini savunmuştu.