Korkut Eken yarın tahliye oluyor

ANKARA (İHA) - Susurluk kazasının ardından 'cürüm işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak ve bu teşekkülü yönetmek' suçundan mahkum edilen MİT eski Daire Başkan Yardımcısı emekli Yarbay Korkut Eken, yarın tutuklu bulunduğu Ayaş Cezaevi'nden tahliye edilecek.

Korkut Eken, yarın sabah tahliye olacağı Ayaş Cezaevi önünde Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelecek olan yüzlerce kişi tarafından karşılanacak. Eken'in tahliyesini şölene çevirmek amacıyla Milli Yol adıyla örgütlenen bir grup, Ayaş Cezaevi önünde çeşitli etkinlikler düzenleyecek. Mehter Takımı'nın gösterileriyle karşılanacak olan Eken'in tahliyesi sırasında paraşüt gösterileri de düzenlenecek. Tahliye öncesi Eken'i karşılamak için toplananlara 50 bin afiş ve 5 bin Türk bayrağı dağıtılacak. Ayaş Cezaevi önünde ayrıca 2 bin kumanya dağıtılacak. Eken'in tahliyesine şehit aileleri dernekleri ile gönüllü kuruluşlar ve siyasiler katılacak.
Korkut Eken, tahliyesinin ardından bir heyetle birlikte Anıtkabir'i ziyaret edecek. Eken, Çankaya Sancak Mahallesi'ndeki evine kadar, oluşturulacak araç konvoyu eşliğinde gidecek.

Reklam
Reklam