Korkut: Silah Bırakma Başka Araçlarla Desteklenmezse Sorun Yeniden Başlar

Akil İnsanlar Heyeti Marmara Bölgesi Grubu Genel Sekreteri Levent Korkut, çözüm sürecinin yeni anayasa ile...

Akil İnsanlar Heyeti Marmara Bölgesi Grubu Genel Sekreteri Levent Korkut, çözüm sürecinin yeni anayasa ile desteklenmesi gerektiğini belirterek, “Şu kesin ki, bu silah bırakma ve geri çekilme süreci başka araçlarla desteklenmezse, toplumda bu sorunların yeniden olmamasının garantisi verilemez.” dedi.
Levent Korkut, Bursa’da Birlik Vakfı’nda sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya geldi. Heyet olarak gerçekleştirdikleri görüşmelere değinen Korkut, sürecin artık sonuna geldiklerini, iki ili daha ziyaret ettikten sonra raporlarını hazırlayacaklarını kaydetti. Görüşmelerden ortaya çıkan en önemli sonucun, silahların tekrar devreye girip giymeyeceği yönündeki endişe olduğuna dikkat çeken Korkut, bu noktada yeni anayasa sürecinin önemine işaret etti.
Başbakan Erdoğan’la son yaptıkları toplantıda anayasa konusunun da görüşüldüğünü ve temmuza kadar çalışmaların devam edeceğini hatırlatan Korkut, tam bir anayasa değişikliği olmasa bile anayasal değişikliklerin yapılacağını vurguladı.
Kritik noktanın, anayasanın mümkün olan en büyük konsessüsle çıkması olduğunu ifade eden Korkut, şöyle konuştu: “Yüzde 100 bugüne kadar hiçbir ülkede anayasa süreci yaşanmamıştır. Ama yüzde 70-80’e varan bir konsessüs yakalanabilirse yeni anayasanın temelinin sağlam olabileceğini düşünüyoruz. Bunun içinde tabi Meclis'te bulunan partilerin önemli bir kısmının buna destek veriyor olmamsı gerekir. İdeali budur ama bu gerçekleşmezse ne olacak bu başka bir soru işareti. Ancak şu kesin ki, bu silah bırakma ve geri çekilme süreci başka araçlarla desteklenmezse, toplumda bu sorunların yeniden olmamasının garantisi verilemez. Biz öyle bir şey yapmalıyız ki Türkiye’de geleceğe yönelik olarak, silahsızlanmayı sağlamak değil sorunu kökünden ortadan kaldıracak siyasal, iktisadi ve sosyal politikaları geliştirmemiz gerekiyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: