Korkuteli’nde 5 Bin 962 Adet Kurban Derisi Toplandı

Antalya’nın Korkuteli ilçesinde Türk Hava Kurumu (THK) tarafından 5 bin 962 adet kurban derisi toplandığı...

Antalya’nın Korkuteli ilçesinde Türk Hava Kurumu (THK) tarafından 5 bin 962 adet kurban derisi toplandığı belirtildi.

THK Korkuteli Şube Müdürü Mehmet Karaca, ilçede bu yıl deri toplamada geçen yıla göre düşüş yaşanmadığını söyledi. Karaca, kurumun ilgili yasa uyarınca kurban derisi toplamaya yetkili tek kurum olduğunu anımsatarak, bayram süresince ilçe merkezi ve köylerde 8 araç ve 11 personelle çalışma yürüttüklerini belirterek, çalışmalar sonucunda 3 bin 746 keçi, bin 976 koyun ve 240 adet sığır derisi olmak üzere toplanan bin 5 bin 962 kurban derisi toplandığını bildirdi.

Reklam
Reklam

Toplanan kurban derileri gelirlerinin yüzde 50'sinin sorumlu oldukları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na aktarıldığını, gelirin yüzde 4'ünün Kızılay, yüzde 3'ünün Türkiye Diyanet Vakfı ile Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu ile paylaşıldığını söyleyen Karaca, deri toplama faaliyetlerine destek veren Korkuteli Kaymakamlığı ile araç ve gereç temini konusunda katkı sağlayan belediyeler, resmi kurum ve kuruluşlarla, emniyet ve jandarma teşkilatı, müftülük ve vatandaşlara teşekkür etti.

(AD-SK-Y)

.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: