Korkuteli’nde Çiftçilere Bilgilendirme Toplantısı

Antalya’nın Korkuteli İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, köylerde Çiftçilerle Bilgilendirme Toplantısı yaptı.Köylerde düzenlenen 'Çiftçilerle...

Antalya’nın Korkuteli İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, köylerde Çiftçilerle Bilgilendirme Toplantısı yaptı.

Köylerde düzenlenen 'Çiftçilerle Bilgilendirme Toplantısı'na Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özlem Çağırıcı ve köylerde bulunan tarım danışmanı mühendisler ve köy halkı katıldı. Bozova beldesi, Garipce ve İmrahor köylerinde gerçekleşen bilgilendirme toplantısında çiftçilere, Tarım Sigortaları Merkezi'nin (TARSİM) yaptığı bitkisel üretim sigortası, büyük ve küçük baş hayvan hayat sigortaları ve bunlara devletin verdiği destek ayrıntılı olarak anlatıldı. Çiftçilerin TARSİM'e yaptırdığı sigortalarına devletin yüzde 50, bazılarında ise yüzde 75 destek verdiği ifade edildi. Verilen desteğin şekli ve nasıl yararlanılacağı konusunda açıklamalar yapıldı.

Reklam
Reklam

Çağırıcı, özellikle çiftçi desteklenmesinde hiç bir sosyal güvencesi olmayıp tarımsal ve hayvancılık yapacak üreticilerin Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından 2 yıl ödemesiz, 5 yıl geri ödemeli sıfır faizle bu desteklemeden yaralanabileceklerini belirtti. Toprak tahlili yapılmayan arazilerde desteklenme olmayacağını kaydeden Çağırıcı, İlçe Tarım Müdürlüğü destekleme programında; damızlık hayvan, arıcılık, koyun keçi, süt yetiştiriciliği, yem bitkileri, sertifikalı tohum ve fidan desteği, mazot ve gübre desteği gibi bazı desteklemelerin çiftçilere sunulduğunu ifade etti.

Korkuteli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özlem Çağırıcı, “Çiftçilerimiz kesinlikle tarım sigortası yaptırmalılar. Sigorta yaptırmayan üreticimiz, zararın karşılanmasında zorluklar yaşamaktadır.Bunun için çiftçimiz sigortalarını yaptırmalı, afet ve zarar anında sigorta sayesinde zararlarını karşılamalıdır” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: