Korkuteli'nde Kadın Çiftçi Bölge Finaline İddialı Hazırlanıyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından bu yıl 10'uncusu düzenlenen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve...

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından bu yıl 10'uncusu düzenlenen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması" Antalya il finalinde birinci olan Korkuteli Garipçe Köyü’nden Ümmü Akgün, Burdur’da 16 Mayıs 2013 tarihinde yapılacak olan bölge finaline hazırlanıyor

Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü koordinatörlüğünde bölge finali için tarım ve gıda ile ilgili konularda eğitim veriliyor. Ziraat Mühendisi H. Filiz Dallı, ev ekonomisi teknikerleri Tülay Küçükali, Sibel İlhan, Filiz Akbaş’tan eğitim alan Ümmü Akgün, hedefinin 9 ilin katılacağı bölge finalinde birinci olup Çanakkale’de yapılacak "Türkiye Şampiyonası"na katılmak olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Yapılan eğitim çalışmalarında ev ekonomisi, tarla bitkileri, sebzecilik, meyvecilik, gübreleme, sulama, bitki hastalık ve zararlılarla mücadele, tarımsal mekanizasyon arıcılık, büyükbaş küçükbaş hayvancılık, kanatlı yetiştiriciliği hayvan hastalık ve zararlılar ile tüm tarımsal konularda bilgiler edinen Ümmü Akgün’e ısıl işlemle peynir yapımı tekniği ile kaşar peyniri, örgü peynir ve tel peynir yapımını uygulamalı olarak öğretildi.

Antalya merkez ve ilçelerinde düzenlenen ve 267 kadın çiftçinin katıldığı yarışmalar sonrasında birinci olan Ümmü Akgün Burdur’da düzenlenecek olan bölge finalinde Balıkesir, Manisa, İzmir, Aydın, Denizli, Muğla,ısparta illerinden kadın çiftçilerle yarışacak. Bölge finalinde birinci olan kadın çiftçi, ilini Türkiye finalinde temsil etme şansı kazanacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz