Korkuteli’nde Mantar Yetiştiriciliği Kursu Başladı

Antalya’nın Korkuteli ilçesi Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, İş-Kur Antalya İl Müdürlüğü işbirliği ile açılan ile...

Antalya’nın Korkuteli ilçesi Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, İş-Kur Antalya İl Müdürlüğü işbirliği ile açılan ile ‘Kültür Mantarı Yetiştiriciliği Kursu’ başladı.

Kursa 5 erkek ve 20 kadın olmak üzere 25 kursiyerin katıldığını bildiren Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Okan Haluk Çalışkan ilk gün kültür mantarı yetiştiriciliği hakkında genel bilgiler verildi. Kültür Mantarı Yetiştiriciliği Kurs’unun 7 modül üzerinden verileceğini belirten Çalışkan, “Üretim teknikleri, toprak hazırlığı, mantarhane hazırlığı, kültürel bakım, bitki zararlıları, mücadele yöntemleri ve mantar yetiştiriciliği konularında bilgi verilecek. 24 gün sürecek olan kurs sonunda başarılı kursiyerlere sertifika verilecek. Kursiyerlerimiz hem teorik bilgileri alıp, hem de pratik yapma şansı bulacakları kurs sonunda yapılacak sınavla değerlendirilecek.Başarılı olanlar sertifikalarını alacaklar. Almış oldukları sertifika sayesinde ilçedeki işletmeler istihdam imkanı bulacaklarıdır” dedi.

Reklam
Reklam

Korkuteli Halk Eğitimi Merkezi Müdürü M. Harun Topay ise, “Bizim amacımız kurslar vasıtasıyla insanlarımızın iş sahibi olmalarını sağlamaktır. Korkuteli beyaz şapkalı mantarın başkenti. Korkuteli, Türkiye’nin mantar üretiminin yüzde 50’sini, kompost üretiminin de yüzde 65’şi karşılıyor, Pazar sorunu olmayan bir ürünün yetiştirilmesi insanlarımızın bütçelerine katkı sağlayacaktır. Kurslar sonunda herkes istediği yerde mantar yetiştirebilecek” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: