Korkuteli'nde Sokak Köpeklerinin Öldürüldüğü Iddiası

Antalya Isparta Burdur Denizli Kaş Platformu Sözcüsü Hediye Gündüz, Korkuteli Belediyesinin ilçedeki köpeklerin öldürülmesi için emir verdiğini iddia etti.

Antalya Isparta Burdur Denizli Kaş Platformu Sözcüsü Hediye Gündüz, Korkuteli Belediyesinin ilçedeki köpeklerin öldürülmesi için emir verdiğini iddia etti. Gündüz, yaptığı yazılı açıklamada, Korkuteli Belediyesinin ilçedeki başı boş köpekleri öldürdüğünü öne sürdü. Hayvanların öldürülmesinin "Kabul edilemez bir durum" olduğunu vurgulayan Gündüz, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Biz insanlar dünyayı, bizden başka yaşayan canlılarla paylaşıyoruz. Paylaştığımız bu dünyanın binlerce öldürücü sorunu olmasına rağmen, dünyayı koruma çalışması yapmak yerine, dünyanın yaşam bileşenlerinden biri olan, üstelik insanlara binlerce yıldır dost olarak yaşayan köpekleri katletmesi asla affedilemez ve kabul edilemez. Çağdaş belediyecilik anlayışı, belediye sınırlarında yaşayan diğer canlılara insanlık göstererek onların yaşam hakkına saygı ve yaşamlarının devamı için ortamlar hazırlamayı gerektirir." Kendilerinin Korkuteli Belediyesinin sokak hayvanları için yapacağı tüm çalışmaları mercek altına alacaklarını kaydeden Gündüz, "Korkuteli halkı, seçim döneminde hayvanlar üzerinden politika yapıp, barınak yapacağını açıklayan bir belediyeye artık nasıl güvenecektir? Bizler, yapılan bu katliamın sorumlularının ortaya çıkarılması ve gerekli işlemlerin yapılması için konunun takibine devam edeceğiz" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: