Korkutmak istedi, sevgilisinin boğazını kesti

Eski sevgilisini boğazından bıçaklayan sanık: Korkutmak istemiştim

Konya’da ayrıldığı sevgilisi üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Dürdane Seher Dağ’ı bıçakla boğazını keserek ağır yaraladığı suçlamasıyla tutuklu yargılanan minibüs şoförü 25 yaşındaki tutuklu Nuri Keleş, ilk kez hakim karşısına çıktı. Keleş, eski sevgilisini korkutmak istediğini, ön tarafa hamle yapınca da boğazının kesildiğini iddia etti.
2 Şubat 2011 tarihinde saat 23.00 sıralarında, merkez Selçuklu İlçesi Akşemsettin Mahallesi Sille Kavşağı’nda, Nuri Keleş, 4 ay önce ayrıldığı sevgilisi Dürdane Seher Dağ’ı boğazından bıçakladı. Genç kız ambulansla Konya Numune Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altınada alındı. Nuri Keleş de polis tarafından yakalandıktan sonra çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.
Konya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen duruşmaya, tedavisinin ardından sağlığına kavuşan Selçuk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Dürdane Seher Dağ ile tutuklu olarak yargılanan Nuri Keleş ve avukatları katıldı.
’Kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan ilk kez hakim karşısına çıkan Nuri Keleş, eski sevgilisini öldürmeye veya yaralamaya niyeti olmadığını, korkutmak için boğazına bıçak dayadığı sırada ön tarafa hamle yapınca boğazının kesildiğini iddia etti. Nuri Keleş, "Dürdane Seher Dağ ile bir süre çıktık. Evlenmeyi düşünüyordum. Aramızda sorunlar yaşandı ve ayrıldık. Bir süre sonra ’Ahmet’ adında biriyle çıktığını ve bu kişinin de benim hakkımda ileri geri konuştuğunu öğrendim. Olay günü ortak bir arkadaşımız aracılığıyla bu konuyu konuşmak için Dürdane ile buluştuk. Söylediği sözlerle ilgili cep telefonu ile Ahmet’i de aradık. Araçla giderken benzinimiz bitti. Bir süre sonra aracın olduğu yere Ahmet de geldi. Aracın arka koltuğunda oturan Dürdane’nin yanına gelerek ’İn canım’ deyince zoruma gitti. Dürdane’yi arkasından çekerek göğsüme yasladım. Bıçakla korkutmak istedim. Ön tarafa hamle yapınca boğazı kesildi" dedi.
**KURTULMAK İÇİN OLMAYAN BİR SEVGİLİ ORTAYA ATMIŞ**
Minibüs şöförü Nuri Keleş ile ilişkilerinin 4 ay sürdüğünü ve anlaşamadıkları için ayrıldığını söyleyen Dürdane Seher Dağ ise kendisini sürekli rahatsız ettiğini ileri sürdü. Nuri Keleş’e bankadan çektikleri kredi için ayrıldıktan sonra birkaç kez görüştüğünü belirten Dağ, "Bu süre zarfında benimle yeniden çıkmak istediğini söyledi. Ancak ben bunun imkansız olduğunu belirttim. Buna rağmen beni rahatsız etti. Evime gelip beni dövdü. Çalıştığım iş yerine de gelerek tartıştı. Ben de kurtulmak için bir erkek arkadaşım varmış gibi gösterdim. Aramızdaki sorunları çözmek için ortak bir arkadaşımız aracılığıyla buluştuk. Otomobille giderken benzini bitti. Onlar arabayı iteklerken ben de iş yerinden arkadaşım olan Ahmet’i arayarak beni almasını istedim. Ahmet de beni almaya geldi. Ahmet’in arabasına bindiğim sırada Nuri bana arkadan saldırdı. Elindeki bıçağı boğazıma salladı. 2 kez boğazımı kesti. Kazara olan bir olay değil" diye konuştu.
Duruşmada tanıkların da ifadelerini dinleyen mahkeme heyeti, Nuri Keleş’in tutukluluk halinin devam etmesi ve akıl sağlığının yerinde olup olmadığının tesbiti için Adli Tıp Kurumu’ndan rapor alınmasına karar verirken, eksiklerin giderilmesi için duruşmayı 9 Mayıs’a erteledi.
DHA