Korkut'un Ilk Etüt Merkezi Hizmete Açıldı

Korkut ilçesinde Sosyal Destek (SODES) Programı kapsamında hazırlanan ve kabul gören, "SBS-YGS-LYS SODES ile Hepsi Formalite" projesi kapsamında, kitap fuarı

Korkut ilçesinde Sosyal Destek (SODES) Programı kapsamında hazırlanan ve kabul gören, "SBS-YGS-LYS SODES ile Hepsi Formalite" projesi kapsamında, kitap fuarı ve etüt merkezinin açılışı yapıldı.

Açılışa Vali Ali Çınar, Korkut Kaymakamı Adnan Daldal, Belediye Başkanı Sait Elitaş, kurum amirleri, davetli ve öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşan Vali Çınar, Muş'un ihtiyaç duyulan her bölgesine el atmak istediklerini söyledi.

Çınar, "Bu ihtiyaçlar gidermek için devletin sunduğu genel bütçe, İl Özel İdaresi imkanlarını kullanıyor ve hayırseverlerin desteğini alıyoruz. Aynı zamanda bir şansımız daha var. Çünkü Kalkınma Bakanlığımız tarafından finanse edilen, valiliklerimiz tarafından koordine edilip, proje yöneticilere tarafından uygulanan SODES gibi bir imkanımız var. Gerçekten ilimizde 2010 yılından bu tarafa vatandaşlarımızın özlediği ve hak ettiği bir çok hizmeti, SODES eliyle yerine getirmeye çalışıyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

SODES'i daha çok eğitim alanında kullanmak istediklerine vurgulayan Çınar, Korkut'ta uygulanan projenin de bunlardan biri olduğunu ifade etti.

Korkut'un Muş'un en küçük ilçelerinden biri olduğunu belirten Vali Çınar, ilçenin daha çok desteğe ve kalkınmaya ihtiyaç duyduğunu ve bu çerçevede imkanları en iyi şekilde kullanarak ilçeyi desteklemeye çalıştıklarını bildirdi.

İlçe Kaymakamı Adnan Daldal ise, ilçenin eğitim alanındaki başarısının maalesef istenilen düzeyde olmadığını belirtti.

Daldal, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz yıllar üniversite ve liselere giriş sınavı sonuçlarını incelediğimizde, Türkiye ve Muş ortalamasının gerisinde olduğumuz görülmekte. Bu olumsuzluğun birkaç sebebi var. Bunun bir nedeni de okul eğitimini destekleyen bir kurumun ilçemizde bulunmamasıdır. Bu eksikliğin giderilmesi için bizler de SODES kapsamında bir proje hazırlamayı kararlaştırdık. Projemiz kabul gördü ve bugün açılışını yapacağımız bu güzide kurum ortaya çıktı. Yıllar önce kilim atölyesi olarak yapılmış, bugünse işlevini tamamen kaybetmiş atıl durumda olan bu yapıyı, 13 günlük kısa bir sürede 6 derslikli bir eğitim kurumu haline getirerek, ilçeye güzel bir etüt merkezi kazandırdık."

Reklam
Reklam

İlçede başarısını ispat etmiş öğretmenlerden oluşan bir grubun etüt merkezi öğrencilerine eğitim vermeye başlayacağını belirten Daldal, merkezde ilçe genelinde 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin tamamına deneme sınavları yapılacağını, başarılı ve özellikle maddi durumu iyi olmayan yaklaşık 120 ortaokul öğrencisine, modern dershane standartlarında eğitim verileceğini belirtti.

Başarılı öğrencilerin ulaşım ve yemek giderlerinin de proje kapsamında karşılanacağını kaydeden Daldal, etüt merkezinde öğrencilerden ders ücreti, servis ve yemek ücreti talep etmeden, özel dershane anlayışıyla, okul eğitimini desteleyen özel bir eğitim hizmeti verileceğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Sabri Yıldırım

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz