Korna yüzünden bir mahalle ayaklandı

BURSA (İHA) - Bursa'da, korna çalma meselesi yüzünden bir gazinocunun oğlu ile mahalle sakinleri arasında başlayan tartışma vatandaşların sokağa dökülmesine sebep oldu. Gazinoda çalışanlar mahalledeki esnaf ve vatandaşları darp edince öfkeli halk, gazinonun camlarını kırıp, gözaltına alınan şüphelileri linç etmek istedi. Polis önce biber gazı kullanıp gazinoya saldıran mahalleliyi dağıttı, daha sonra da tehlikeyi göze alıp ters şeritten şüphelileri kaçırdı.

Edinilen bilgiye göre, İnönü Caddesi'ndeki bir gece kulübünün sahibi İbrahim G.'nin oğlu Tolga G. Elmasbahçeler Mahallesi Sabunevi Sokak'tan geçerken korna çaldı.

Reklam
Reklam

Sokaktaki gençler, korna çalıp çevreyi rahatsız ettiği gerekçesiyle sürücü ile tartışmaya başladılar. Tartışma büyüyünce gazinocunun oğlu durumu işyerindekilere anlattı. İşyerinden gelen 5-6 kişilik grup Elmasbahçeler Mahallesi'ndeki bir kahvehanede oturan esnaf ve gençleri darp etti. Çıkan olaylarda kasap Ali Kadal, mahalle sakini Cengiz Tek ve yarın askere gidecek olan mahalle sakini Özgür Al ile kavgayı ayırmak isteyen Salih Küçük yaralandı. Olay yerine gelen polis, sokaktaki mahalle sakinlerini görünce takviye ekip istedi. Gazinocuların kavgada silah da teşhis ettiğini öne süren mahalle sakinleri polisten şüpheli kişilerin yakalanmasını istedi. Polis gazinonun arka kapısından operasyon yaptığı sırada, sakinleştirilemeyen öfkeli kalabalık işyerinin camlarını kırıp, tekmelemeye başladı. Çevredeki demir iskele parçalarıyla işyerine saldıran vatandaşlar polis tarafından biber gazı kullanılarak uzaklaştırılmaya çalışıldı. Bu esnada bir polis memuru da başına iskele demirinin isabet etmesi sonucu hafif yaralandı. Polis, silah teşhirinde bulunduğu öne sürülen bir kişi ile gazinodaki 5 kişiyi daha minibüse bindirip karakola götürmek istediği sırada, sokaktaki öfkeli kalabalık polis aracının önüne kesti. Minibüsü kullanan polis memuru, İnönü Caddesi'nde ters istikamete doğru sirenlerini çalarak aracın içindeki linçten kurtardı. Bu esnada polis minibüsü, bir vatandaşın aracına da çarparak hasar verdi.

Reklam
Reklam

Öfkeli mahalle sakinlerinin 200 metre yukarıdaki Muammer Sencer Karakolu'na doğru gitmesi dolayısıyla, gözaltındaki kişiler Fomara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Vatandaşlar, mahallede gece kulübü istemediklerini belirterek belediye ve emniyetten konunun takibini istedi.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.