Korsan Kitapçılara Darbe

Elazığ Emniyet müdürlüğü İl genelinde kitapçılara yönelik yaptıkları denetimlerde çok sayıda bandrolsüz kitap ele geçirdiler.

Elazığ Emniyet müdürlüğüne bağlı Güvenlik şube müdürlüğü ekipleri İl genelinde kitapçılara yönelik yaptıkları denetimlerde çok sayıda bandrolsüz kitap ele geçirdiler.

Elazığ Emniyet müdürlüğünde yapılan yazılı basın açıklamasında,"Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince, 13.09.2011- 14.11.2012 tarihleri arasında İlimiz genelinde toplam 22 işyeri denetlenmiştir. Müdürlüğümüz tarafından 18 işyerine 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa muhalefetten adli işlem yapılmıştır. Yapılan denetimler sonucunda toplam (15400) adet kitaptan (13920) tanesi bandrolsüz, (1480) tanesi ise usulsüz bandrollü kitap ele geçirilmiştir.

Reklam
Reklam

Emniyet Müdürlüğümüzce 14.11.2012 tarihinde 6 işyerinde yapılan denetimlerde, toplam (8358) adet kitaptan (8054) tanesi bandrolsüz kitap ve (304) tanesi ise usulsüz bandrollü kitaplara, Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile el konularak adli tahkikat başlatılmıştır.

Yapılan denetimler sonucunda işyerlerinden ele geçirilen kitapların arasında bandrolsüz dini yayınlar olduğu tespit edilmiştir. Yetkisiz kişilerin sertifika almadan fikir ve sanat ürünlerini satması ve yayın evleri tarafından satış için işyerlerine gönderilen bandrolsüz kitapların ülke ekonomisini olumsuz etkileyerek vergi kaybına neden olmaktadır. Ayrıca eser sahiplerinin haklarını ihlal ederek fikir hırsızlığına, aynı zamanda uluslararası platformda ülkemizin itibarını da zedeleyerek ülkemizi çeşitli müeyyidelerle karşı karşıya bırakmasına neden olduğu değerlendirilmektedir" denildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: