Koruculardan Biri Hayatını Kaybetti

Siirt’in Baykan ilçesine cenaze defni için giderken Buzlupınar mevkiinde teröristlerin açtığı ateşte ağır yaralanan köy...

Siirt’in Baykan ilçesine cenaze defni için giderken Buzlupınar mevkiinde teröristlerin açtığı ateşte ağır yaralanan köy korucusu Hüsamettin Kandemir, tedavi gördüğü Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Bitlis Devlet Hastanesi'nde yapılan ameliyatın ardından makineye bağlı olarak yaşamını sürdüren Kandemir, iki gün önce helikopter ile Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne gönderilmişti. Anestezi bölümünde iki gündür makineye bağlı olarak yoğun bakımda tedavi gören Hüsamettin Kandemir bu gün sabah saatlerinde hayatını kaybetti.

Reklam
Reklam

Şehit olan Kandemir için Bitlis İl Jandarma Komutanlığı'nda cenaze töreni düzenlendikten sonra, cenazesi Bitlis merkeze bağlı Tanrıyer köyü şehitlik mezarlığında defnedilecek.

Öte yandan yaklaşık bir haftadır Bitlis Devlet Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavisi devam eden diğer korucu Hikmet Kandemir’in de hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

KAÇIRILAN ASKER VE 2 ÖĞRETMEN İÇİN OPERASYONLAR DEVAM EDİYOR

Ayrıca çıkan çatışma sonrasında teröristlerin Buzlupınar mevkiinde araçları durdurarak kimlik kontrolü yaptıktan sonra kaçırdığı bir asker ve iki öğretmenin kurtarılması için bölgede operasyonlar devam ediyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: