Koruma Kurulu, Side Koruma Amaçlı Revizyon İmar Planı'nı Onayladı

Side Koruma Amaçlı Revizyon İmar Planı, Antalya Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandı.Antalya'NIN Side...

Side Koruma Amaçlı Revizyon İmar Planı, Antalya Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandı.

Antalya'NIN Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar, yaptığı açıklamada, Side Koruma Amaçlı Revizyon İmar Planı'nın 19 Mart'ta yapılan toplantıda Antalya Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandığını bildirdi. Planın Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da onaylanması bekleniyor.

Başkan Uçar, Side Belediyesi'nin 2010 yılından bu yana, üzerinde çalıştığı ve ilk günden itibaren belde halkı ile tartışıp gerçekleştirmeye çalıştıkları Side Koruma Amaçlı Revizyon İmar Planı'nın Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylanmasından memnun kaldıklarını kaydetti.
Kurulun onayladığı planı Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da kısa sürede onaylayacağına inandıklarını belirten Uçar, "Bölgemizdeki turizmin hızlı gelişmesi sonucu kaybolan kültürel mirasa tekrar sahip çıkmak için, antik bir kent ile Osmanlı köyünü (Selimiye) uyum içerisinde koruma ve kullanma dengesini gözeterek kültür turizmine katkı yapması için plan hazırladık. Bu planda emeği geçen, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu, Tarihi Kentler Birliği(TKB), Çevre ve Kültürel Değerleri Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜ) ve Side halkına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Adım adım ve emekle katettiğimiz önemli aşamaların ardından, hem Side hem de ülke turizmine katkı sağlayacaktır. Proje ile beldemizdeki tarihi eserlerin korunmasını daha iyi sağlayacağız. Planı Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da en kısa sürede onaylayacağını ümit ediyorum." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: