Koruma talebi ulaşsaydı gerekli önlem alınırdı"

ANKARA (İHA) - İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, Ermeni asıllı Türk gazeteci Hrant Dink'in öldürülmeden önce koruma istediği yönündeki iddiaları yalanlayarak, "Bugüne kadar Hrant Dink'in, emniyete ulaşan herhangi bir müracaatı tespit edilmemiş. Kesinlikle öyle bir şey yok. Bazı çevreler olayı manipüle etmek istiyor.

Emniyete koruma talebi ulaşsaydı, kesinlikle gerekli önlem alınırdı" dedi.

AK Parti'nin Kızılcahamam kampının ilk gününde İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek, milletvekillerine bilgi verdi. Hrant Dink'in öldürülmesinin ardından İstanbul'a giden Bakan Aksu ve Bakan Çiçek, öğleden sonra Kızılcahamam'a geldi. Aksu ve Çiçek'in toplantıya katılmadan önce Başbakan Erdoğan'a yürütülen soruşturmayla ilgili özel bilgi verdiği öğrenildi. Toplantının basına kapalı bölümünde konuşan İçişleri Bakanı Aksu, olayın hemen ardından Başbakan'ın talimatıyla İstanbul'a gittiklerini belirterek, "Biz şu ana kadar kesin olan bilgileri basın ve kamuyla paylaştık, kesin olmayan bilgelerse bizde saklı duruyor. Her türlü ihbarı değerlendiriyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Hrant Dink'in koruma istediğine ilişkin iddiaları da cevaplayan Aksu, "Bugüne kadar Hrant Dink'in, emniyete ulaşan herhangi bir müracaatı tespit edilmemiş. Kesinlikle öyle bir şey yok. Bazı çevreler olayı manipüle etmek istiyor. Emniyete koruma talebi ulaşsaydı, kesinlikle gerekli önlem alınırdı. Çünkü şu anda biz İstanbul'da 18 gazeteciyi koruyoruz" bilgisini verdi. Bazı milletvekillerinin ise Hrant Dink cinayetine benzer, siyasi cinayetlerin işlenebileceğini belirterek, önlemlerin artırılması talebinde bulundukları öğrenildi.

Toplantıda konuşan Adalet Bakanı Cemil Çiçek ise, saldırganın yakalanması durumunda nasıl prosedürle yargılanacağı hakkında bilgi verdi. Şu anda Şişli Cumhuriyet Savcılığı'nın olay hakkında soruşturma yürüttüğünü ifade eden Çiçek, "Eğer saldırganın yakalanmasından sonra olayın şahsi, kişisel olduğu tespit edilirse, soruşturmayı Şişli Cumhuriyet Savcılığı yürütecek. Ancak olayın arkasından organize örgütler varsa, o zaman cinayet organize suç örgütü kapsamında değerlendirilecektir" ifadelerini kaydetti.

Reklam
Reklam