Korumalı Tulumlar, Bebekleri Yürürken Yaralanmaya Karşı Koruyor

Uzmanlar, yürümeye başlayan bebeklerde düşmeye bağlı el ve ayak bölgesinde yaralanma olmaması için tulum giydirmelerini...

Uzmanlar, yürümeye başlayan bebeklerde düşmeye bağlı el ve ayak bölgesinde yaralanma olmaması için tulum giydirmelerini öneriyor. Yürümeye başlayan bebeklere giydirilen tulumun yürüme esnasında düşmede kol, ayak kırılması ve vücudundan darbe almasının önüne geçeceğini belirtiyor.

Antalya Manavgat Devlet Hastanesi Başhekimi ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Kuru, yeni yürümeye başlayan bebeklerde düşmeye bağlı kol, bacak ve vücut yaralanmalarına karşı annelerin iç korumalı uyku tulumu elbisesi giydirmelerinin yararlı olacağını söyledi. Anne ve babaların yürüme döneminde bebeklerini dikkatli takip etmeleri uyarısında bulunan Kuru, bebeklerin duvar kenarlarında dokunma ile düşebilecek aynaları kaldırmalarının can güvenlikleri için yararlı olacağını kaydetti. Kuru, "Yürüme döneminde bebeklerin ani düşmelere karşı iç korumalı uyku tulumu giydirmeleri yararlı olur. Yürüme döneminde bebeklerin yere düşmesi çok olur. Tulum bebeklerde sert düşmelerde kol kırılmasına karşı koruyucu kalkan olur." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Asım-Melahat Baştuğ çifti, iç korumalı tulumun 1 yaşındaki bebeklerinin yürüme döneminde düşmede vücudunun yaralanmaması için önleyici olduğunu kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: